Okładka książki - Król

Król

Anna Maria Kier - była policjantka i Wanda Lechicka - specjalistka od cyberprzestępczości zakładają agencję detektywistyczną. Pierwszym zleceniem kobiet jest odkrycie kto jest kretem w firmie farmaceutycznej, Anna zostaje "zatrudniona" w firmie, dzięki czemu będzie mogła od "środka" przyjrzeć się jego pracownikom. W trakcie śledztwa wychodzi na jaw nietypowe zabójstwo. Jak kobiety poradzą sobie w roli detektywów? Kto jest kretem? Kto dopuścił się tajemniczego zabójstwa?

Nie miałam wcześniej styczności z twórczością @dagmaraandryka, jednak opis książki "Król" niesamowicie mnie zaintrygował dlatego postanowiłam sięgnąć po tą lekturę.
Autorka stworzyła bardzo ciekawą i trzymająca w napięciu fabułę, czym sprawiła, że zostałam wciągnięta do świata bohaterek już od pierwszych stron, mowa tutaj o ich życiu zawodowym, ale i prywatnym, które jest równie ważne w tej historii. Obie kobiety zostały w świetny sposób wykreowane, to bardzo realne postaci, z którymi z powodzeniem większość z Nas mogłaby się utożsamić.
Śledztwo, które prowadziła Anna i Wanda bardzo mnie zaciekawiło i kiedy już wydawało mi się, że wiem kto jest winnym, okazywało się, że autorka umiejętnie wprowadziła mnie w błąd, co bardzo mi się spodobało. W tej historii otrzymamy wiele nieprzewidzianych zwrotów akcji, które tylko potęgują chęć czytania książki.
Chyba najbardziej intryguje mnie właśnie życie prywatne Anny i jej współpracownicy. Szczególnie, że mamy tutaj już przedstawioną retrospekcję losów Anny, głównie związanych z relacją kobiety z ojcem, o Wandzie póki co było zdecydowanie mniej, jednak mam nadzieję, że w następnych tomach dowiemy się o niej czegoś więcej. Jestem ogromnie ciekawa jakie sprawy przyjdzie jeszcze rozwiązywać kobietą i wyczekuje kontynuacji losów bohaterek! Moja ocena to 9/10.

Informacje dodatkowe o Król:

Kup książkę Król

Joker
Dagmara Andryka0
Okładka ksiązki - Joker

,,Joker" - finałowy tom serii kryminalnej ,,Anna Maria Kier". To miała być Wigilia taka jak zawsze. Hakerka Wanda Lechicka zamierzała zamówić pizzę i...

Tysiąc
Dagmara Andryka0
Okładka ksiązki - Tysiąc

W wyniku nieszczęśliwego zbiegu okoliczności Marta Witecka zatrzymuje się w nieznanym miasteczku. Postanawia wykorzystać sytuację, by zwiedzić okolice...