Okładka książki - Kroniki jednorożca. Polowanie

Kroniki jednorożca. Polowanie

Inne wydania:

„Kroniki jednorożca. Polowanie” to pierwsza część serii autorstwa Roberta J. Szmidta, która łączy elementy thrillera politycznego, science fiction i kryminału. Akcja rozgrywa się w Polsce w 2011 roku, gdzie tajna komórka wywiadu, pod przewodnictwem Lewińskiego, poszukuje osób obdarzonych zdolnościami paranormalnymi. Celem jest odnalezienie prekursora – osoby posiadającej dar przewidywania przyszłości, znanej jako „Jednorożec”.

Głównym bohaterem jest Edmund Lis, telepata współpracujący z rządem. Początkowo traktowany jako narzędzie w rękach służb specjalnych, z czasem staje się kluczową postacią w rozwoju wydarzeń. Jego relacja z bioenergoterapeutą Piotrem Koniecznym, zwanym Młodym, wprowadza do fabuły elementy humoru i ironii, równocześnie ukazując ich ewolucję w obliczu odkrywania własnych zdolności.

Fabuła książki jest dynamiczna, pełna zwrotów akcji i nieoczekiwanych wydarzeń. Szmidt zręcznie łączy wątki polityczne z elementami nadprzyrodzonymi, tworząc intrygującą i wciągającą opowieść. Choć niektóre wydarzenia mogą wydawać się mało prawdopodobne, całość utrzymuje spójność i logiczność. Przyznam, że elementy nadprzyrodzone nie do końca są moimi ulubionymi, niemniej jednak w połączeniu z innymi wątkami wyszło to autorowi naprawdę świetnie! Barwni i wyraziści bohaterowie zdecydowanie przyciągają uwagę czytelnika!

Ja zdecydowane jestem na tak, dlatego też polecam ten tytuł!

Informacje dodatkowe o Kroniki jednorożca. Polowanie:

Wydawnictwo: Fabryka Słów