Okładka książki - Krwawy Król i Łabędź

Krwawy Król i Łabędź

🪶 „ᴋʀᴡᴀᴡʏ ᴋʀóʟ ɪ ᴌᴀʙęᴅź” ᴇʟʟᴀ ғɪᴇʟᴅs 🪶

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Księżniczka Opal jest ostatnią szansą na ocalenie królestwa. Natomiast on jest jego największym zagrożeniem i jedynie czego pragnie to zemsty. Dla siebie są wrogami. Jednak uczuć nie da się stłamsić. Czy będą gotowi poświęcić wszystko, aby zwyciężyć?

Fields bawi się klasyczną baśnią „Księżniczka i łabędź”, przeplatając z nią swoją wersję wydarzeń w bardziej mrocznej odsłonie. Uwielbiam tę bajkę, jedna z moich ulubionych, więc jak się domyślacie to także pchnęło mnie do sięgnięcia po książkę.

Bardzo przypadł mi do gustu język Fields, który był prosty, łatwy do zrozumienia, przez co czytało się tę historię niesamowicie szybko, niemal połykając kolejne rozdziały. Z każdą stroną coraz bardziej zagłębiamy się w stworzony przez autorkę świat, który owiany jest tajemnicą i pełną niesamowitych bohaterów. Dodatkowo akcja w książce pędzi jak szalona. Niespodziewane zwroty akcji są z pewnością na plus, ponieważ podczas czytania na pewno nie można się nudzić, tyle się dzieje. Opisy dotyczące przedstawienia świata, są tak szczegółowe i barwne, że można doskonale wyobrazić sobie ten świat.

Pomysł Elli Fields na fabułę tej książki jest genialny, nie dopatrzyłam się w nim żadnego błędu, wszystko zostało idealnie wyważone. Jako wielka fanka motywu enemies to lovers jestem zachwycona relacją głównych bohaterów. Chemia między nimi była tak wybuchowa, to wzajemnie przyciąganie i odpychanie oraz walka z pożądaniem sprawiły, że ciężko było się oderwać od tej historii.

„Krwawy król i łabędź” to obowiązkowa lektura na jesienny wieczór. Wybuchowa akcja, enemies to lovers, zwaśnione rody i spicy sceny to przepis na udaną lekturę.

Informacje dodatkowe o Krwawy Król i Łabędź:

Kup książkę Krwawy Król i Łabędź

Hearts and Thorns
Ella Fields0
Okładka ksiązki - Hearts and Thorns

Romans z przybranym bratem i motywem hate-love. Willa przez większość dzieciństwa była blisko związana ze swoim przybranym bratem Jacksonem Thornem. Jednak...

Wilk i Polny Kwiat
Ella Fields0
Okładka ksiązki - Wilk i Polny Kwiat

Wiedziała, że przed tym życiem nie ma ucieczki. Kiedy Aster była młoda, przepowiedziano, że jej przeznaczeniem będzie król faerie. Tak też się stało...