Okładka książki - Kto nam podkłada świnię? Wszystko co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności ale nikt wam tego nie powie

Czy ten pomidor mi grozi? Skandale żywnościowe, afery, przekręty - na świecie jest ich cała masa. Przemysł spożywczy nie stanowi tu wyjątku. Media dbają o to, aby do konsumentów trafiały specjalnie wyselekcjonowane informacje. Autorzy książki ,,Kto nam podkłada świnię?" otwierają czytelnikowi szeroko oczy. Jestesmy zalewani informacjami o tym co powinniśmy jeść, jak często, czego unikać. Okazuje się jednak, iż spore grono ludzi może mieć interes w tym, aby klienci supermarketów i fani zdrowego odżywania dostawali złudne informacje. Udo Pollmer wraz ze swoim zespołem był nieugięty, nieustępliwy i wydał publikację, która odsłania wszystkie ,,grzeszki" przemysłu spożywczego. Co ciekawe niektóre głośne skandale - w rzeczywistości były tylko napompowanymi przez media doniesieniami. Inne, przemilczane sprawy nie ujrzały światła dziennego, ponieważ zbyt dużo ekożywność by na tym straciła. Tak więc zdrowy rozsądek, mądry, świadomy wybór to nieocenieni towarzysze w drodze do zbilansowanej diety. Książka zawiera wiele faktów, danych, szczegółowych odniesień do omawianych przekrętów. Niczym relacja żywieniowych detektywów.

Informacje dodatkowe o Kto nam podkłada świnię? Wszystko co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności ale nikt wam tego nie powie:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2016-04-27
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-240-3621-9
Dodał/a opinię: Daria Babieracka

Zobacz opinie o książce Kto nam podkłada świnię? Wszystko co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności ale nikt wam tego nie powie

Kup książkę Kto nam podkłada świnię? Wszystko co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności ale nikt wam tego nie powie