Okładka książki -  Latarnik

Latarnik

Tom 1 cyklu Szept anioła

Lubię słuchać szumu fal i zbierać muszle znalezione na plaży, a po powrocie do domu, przykładam je do ucha i wsłuchuję się w ich odgłosy. Dla mnie jest to kojący, a zarazem magiczny dźwięk, który niesie ze sobą tajemnicę. Niesamowite, że słuchanie tonów, jakie wydają, w jednej chwili przenosi mnie nad morze.

Oliwia, bohaterka książki "Latarnik", po śmierci swojej matki porzuca pracę, narzeczonego, mieszkanie i jedzie nad Bałtyk. Zatrzymuje się w uroczej, niewielkiej nadmorskiej miejscowości Płotki. Wybiera ją nieprzypadkowo. Młoda kobieta chce odkryć rodzinne tajemnice z przeszłości.

Okazuje się, że Oliwia jest niezwykłą osobą, która ma w sobie spokój. Ludzie czują się przy niej bezpiecznie i dobrze. Mogą przy niej milczeć lub powierzyć jej swoje największe sekrety, a także zwierzyć się z problemów, jakie im ciążą.

"Latarnik" to powieść wypełniona emocjami, angażująca, bez przepychu i zadęcia. Ujmuje czytelnika swoim ciepłem. Wzrusza, uwodzi i hipnotyzuje.

Postacie i problemy występujące w książce są nakreślone w taki sposób, że można się z nimi utożsamić.

Autorka pokazuje nam, że zakręty w życiu spotykają każdego. Na szczęście mijają. Dobrzy ludzie spotkani na naszej drodze potrafią dodać nam otuchy i wlać do naszych serc nadzieję.

"Latarnik" ma tylko jedną wadę. Jego fabuła urywa się w najciekawszym momencie. Zostawia wiele niedokończonych wątków. Jak potoczą się dalsze losy bohaterów? Czy w drugim tomie poznamy wszystkie odpowiedzi?

Książka została pięknie wydana. Zadbano o każdy szczegół. Okładka przyciąga wzrok, a dopracowana szata graficzna sprawia, że czytanie tej powieści dostarcza dużą porcję endorfin.

Zachęcam do lektury 📚

Kup książkę Latarnik

Kiedy szukam
Aleksandra Rak0
Okładka ksiązki - Kiedy szukam

Dominik staje na głowie by przekonać Lenę do powrotu do domu cioci Teresy. Kamil, który choć nie rozumie determinacji przyjaciela, postanawia mu...

Szept anioła (Tom 2). Posłaniec
Aleksandra Rak0
Okładka ksiązki - Szept anioła (Tom 2). Posłaniec

Czasem na naszej drodze stają ludzie, którzy niczym anioły niosą nam pomoc. Trzeba tylko usłyszeć ich szept, który w życiu bohaterów tej ciepłej, uroczej...