❤️🩹RECENZJA❤️🩹
Autor: Sylwia Markiewicz
Wydawnictwo: PASCAL
(współpraca reklamowa)
Witam 🌞
Przychodzę dziś do Was z recenzją pełnej emocji książki autorstwa Sylwii Markiewicz "Liliana"
Centralnym punktem jest postać Liliany, która cierpi na bielactwo, co sprawia, że czuje się inna i oceniana przez otoczenie.
Pomimo trudności Liliana i inne postacie odnajdują w sobie siłę do walki o swoje szczęście.
Książka porusza temat tego, jak ludzie reagują na "inność" od niechęci po litość.
Powieść zagłebia się w wewnętrzny świat bohaterów, pokazując ich samotność, obawy, niespełnione tęsknoty, ale też cichą nadzieję na lepsze jutro.
Liliana odnajduje ukojenie i wyraża siebie poprzez tworzenie ręcznie malowanej porcelany, co symbolizuje piękno ukryte w jej sercu.
Książka pokazuje, że życie bywa brutalne, ale często wynagradza tych, którzy się nie poddają.
Podkreślana jest idea "karmy" która dosięga każdego.
"Liliana" to subtelna, mocno poruszająca i wywołująca wiele emocji historia.
Atmosfera małej, nadmorskiej miejscowości dodaje uroku.
Książka skłania do głębszych przemyśleń nad życiem, ludzkimi relacjami i istotą istnienia.
Postacie dobrze zarysowane i autentyczne,a zwłaszcza postać zielarki Walentyny, która budzi szacunek i sympatię
Opowieść toczy się spokojnie, co pozwala czytelnikowi zagłębić się w świat bohaterów i ich przeżycia.
To historia która na długo zostanie w mojej pamięci.
Z całego serca polecam ❤️
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2025-07-02
Iza Naglik
Nawet najtrudniejsze doświadczenia mogą być początkiem czegoś dobrego. Aleksandra, uznana malarka, mieszka w Warszawie z mężem i pięcioletnią córką....
Beata nie ma łatwo w życiu - jest po rozwodzie, spłaca kredyt za ojca, zmaga się z nerwicą i dodatkowo nie może się porozumieć z rodziną. Jedyną odskocznią...