Okładka książki - Lilianna Berg (#1). Życie cię kocha, Lili

Lilianna Berg (#1). Życie cię kocha, Lili

Tom 1 cyklu Lilianna Berg
Inne wydania:

Lilianna Berg każdy dzień zaczyna z radością, w końcu każdy jest niepowtarzalny. Każdego dnia staje przed lustrem, z uśmiechem na twarzy mówiąc sobie „Życie cię kocha, Lili”. Można by pomyśleć, że to tylko słowa, jednak one naprawdę wiele dają, pozwalają pozytywnie spojrzeć na życie, z radością zacząć każdy dzień.
Życie Lili nie jest idealne. Wcześnie straciła rodziców, co prawda jest w związku, jednak nie jest on idealny, a kobieta coraz bardziej to widzi. Jednak mimo przeciwności losu ona się nie poddaje. Ma wsparcie w babci, na którą zawsze może liczyć, która wspiera ją od najmłodszych lat, która nauczyła ją jak kochać życie. Jak potoczy się historia Lili? Jakie „niespodzianki” ma dla niej życie? Czy pokona wszystkie przeciwności? Czy nadal pozostanie pełna optymizmu?

To nie jest zwykła książka, którą się tylko czyta i po chwili zapomina. To książka, która pokazuje jak cieszyć się z drobnostek, jak kochać życie, a do tego zawiera wspaniałą historię. Ja jestem nią po prostu oczarowana. Bardzo mi się podobała, wywołała we mnie ogromną ilość emocji, zmusiła do wielu przemyśleń, a jednocześnie pozwoliła się po prostu doskonale bawić.
Akcja sprawnie poprowadzona, z ciekawymi zwrotami. Książkę czytało się naprawdę szybko. Dla mnie była to pozycja na jedno popołudnie, do przeczytania na jedno podejście, ponieważ nie było szansy oderwać się i wrócić do niej później (zbyt byłam ciekawa, co będzie dalej).

Lili jest bohaterką bardzo pozytywną, którą zdecydowanie polubiłam. Jest miła, przyjazna, z optymizmem patrząca na życie, niepoddająca się mimo przeciwności losu. Jeśli chodzi o bohaterów, muszę jeszcze wspomnieć o babci Lili. Ta kobieta to po prostu wulkan energii, jej nie dało się nie polubić. Przyznam szczerze, że chciałabym tak cieszyć się życiem i mieć tyle siły co ona mając tyle samo lat.

„Życie cię kocha, Lili” to niezwykła książka, którą nie tylko warto przeczytać, ale również przemyśleć. Z wielką przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Kup książkę Lilianna Berg (#1). Życie cię kocha, Lili

Jej portret
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Jej portret

To nie przypadek, że się spotkaliśmy. Być może świat oddał nam kilka zaległych godzin, tych, które w przeszłości nam zabrano. (...) Spóźniliśmy...

Powiedz życiu tak, Lili
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Powiedz życiu tak, Lili

Lilianna Berg jest niepoprawną poszukiwaczką szczęścia bez powodu. Głęboko wierzy, że przyszła na świat po to, aby czerpać radość pełnymi garściami i obdarowywać...