Okładka książki - Lilianna Berg (#1). Życie cię kocha, Lili

Lilianna Berg (#1). Życie cię kocha, Lili

Tom 1 cyklu Lilianna Berg
Inne wydania:

“Nie bój się. Życia nie ma co się bać. Po prostu otwórz serce i daj się ponieść życiu. Ono zawsze coś fajnego przyniesie”.

Lilianna Berg to nietuzinkowa, młoda kobieta. Każdy dzień wita z uśmiechem i ciekawością, co też przyniesie jej los. Od lat z przekonaniem powtarza sobie: „Życie cię kocha, Lili”. Pomimo bolesnych strat, porażek i przeszkód, głęboko w to wierzy. Ma sporą kolekcję barwnych, niepowtarzalnych sukienek, które wiele mówią o niej samej. Jest dziennikarką z aspiracjami i wegetarianką. Afirmuje życie, celebruje je – bije od niej radość i wdzięczność za to, co ma.

Radość z każdego dnia – tak po prostu, na przekór wszystkiemu – właśnie taka jest książka „Życie Cię kocha, Lilii”. Fabuła jest ciekawie poprowadzona, niosąc ze sobą wiele dobrych emocji. Jestem zachwycona! Pani Ania czaruje słowem – piękny, lekki, płynny, subtelny język, okraszony dobrym humorem, sprawił mi ogromną przyjemność z lektury. Autorka umiejętnie i z wyczuciem oddaje emocje, porywy serca, wewnętrzne rozterki bohaterów. Postacie są wyraziście nakreślone – to zwykli ludzie, jakich mijamy każdego dnia. Każdy z nich jest inny, autentyczny, nietuzinkowy – prawdziwa paleta różnorodnych charakterów. Moje serce całkowicie skradła babcia Liliany – starsza pani, która emanuje pozytywną energią i zachłannością na życie.

Książka, która otula swoim ciepłem. Od razu polubiłam główną bohaterkę – silną, odważną, młodą kobietę. Przemierzałam z nią jej kręte życiowe ścieżki, śmiałam się i smuciłam, przeżywałam wzloty i upadki – i z całego serca jej kibicowałam. Miłość, rozczarowania, skomplikowane relacje rodzinne, piękna więź między wnuczką a babcią, przyjaźń… Autorka pokazuje, jak wielką wartość mają uśmiech i dobre słowo. Jak ważne jest, by cieszyć się z małych rzeczy, z drobiazgów, z ulotnych chwil, które często ignorujemy, choć dzieją się tuż obok nas. I jak istotne jest, by mieć odwagę być sobą – niezależnie od okoliczności.

Pełna optymizmu, wdzięczności, otulająca ciepłem – ta książka uświadamia, że do szczęścia nie trzeba wiele. Wystarczy dostrzec dobro, które nas otacza i umieć je przekazać dalej, z uśmiechem. Serdecznie polecam, Tatiasza i jej książki :)

Informacje dodatkowe o Lilianna Berg (#1). Życie cię kocha, Lili:

Kup książkę Lilianna Berg (#1). Życie cię kocha, Lili

Jej portret
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Jej portret

To nie przypadek, że się spotkaliśmy. Być może świat oddał nam kilka zaległych godzin, tych, które w przeszłości nam zabrano. (...) Spóźniliśmy...

Uśpione namiętności
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Uśpione namiętności

Izabelle Walter, świeżo upieczona wdowa, nigdy nie pracowała zawodowo. Wszystko więc wskazuje na to, że po śmierci męża opiekę nad nią roztoczy czworo...