Okładka książki - Loft

Loft

W książce pt. "Loft"  autorka zaprasza  czytelników do Gdańska. Poznajemy czworo przyjaciół,  którzy mieszkają w gdańskiej kamienicy.  Z biegiem czasu dowiadujemy się o ich mrocznych tajemnicach, które ukrywają  przed sobą i są gotowi zrobić wszystko,  by prawda o nich nie wyszła na wierzch. Wpadają w panikę,  gdy pewnego dnia zauważają nieznajomą kobietę w lofcie naprzeciwko,  która ich obserwuje. Boją się, że odkryje ich sekrety, a wtedy ich poukładane życie rozsypie się jak domek z kart. Kiedy tajemnicza kobieta zostaje zamordowana policja zaczyna śledztwo. Czy odnajdą mordercę?

Autorka stworzyła intrygujący thriller psychologiczny z mrocznymi tajemnicami i kłamstwami.  Fabuła wciąga już od pierwszej strony i trzyma w  napięciu do samego końca.  Autorka umiejętnie manipuluje czytelnikiem i  podsuwa mylne tropy. Cały czas zastanawiałam się,  kto zabił kobietę z loftu i dlaczego to zrobił. Motyw morderstwa i mroczne sekrety bohaterów wbiły mnie w fotel.  Czułam atmosferę strachu i wytypowałam kilka osób podejrzanych, jednak nie udało mi się rozgryźć,  kto był mordercą.
Autorka pokazuje nam tą powieścią,  że nie uciekniemy przed demonami przeszłości,  a strach i panika przed ujawnieniem tajemnic nie dadzą nam spokoju.
Jeśli lubicie nieprzewidywalne historie  i chcecie przekonać się,  do czego posuną się zdesperowani ludzie , by ukryć swoje grzeszki to sięgnijcie po tę książkę.  Zapewniam Was,  że nie zabraknie emocji.

Czytacie!

Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Loft

Kup książkę Loft

Zostawiam za sobą stare życie, to, co złe, oddala się ode mnie z każdą spienioną falą. Cokolwiek czeka po drugiej stronie Bałtyku, wierzę, że będzie dla mnie łaskawe.

Zostawiłam za sobą niewygodną przeszłość, to, o czym chciałabym zapomnieć albo w ogóle sprawić, by nigdy się nie zdarzyło - cofnąć czas i móc dokonać innego wyboru, znów stanąć na rozstaju dróg i pójść w te drugą stronę. Jednak wiem, że to niemożliwe.

Więcej cytatów z tej książki

Gdzie jest Emma?
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Gdzie jest Emma?

Emma Denis - celebrytka, finalistka dziejącego się na rajskich plażach telewizyjnego show -ostatni raz widziana była we Włodawie objętej stanem wyjątkowym...

Ekipa na tropie. Białe szaleństwo
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Ekipa na tropie. Białe szaleństwo

Pełna zwrotów akcji, emocji i wyzwań historia, która dostarczy wrażeń każdemu dziecku, które lubi niezapomniane przygody! Oliwka, Jagoda, Filip i Kuba...