Przez przypadek Olga zostaje nazwana lesbijką na wieczorze panieńskim swojej siostry Magdy. Na ślubie, jak się okazuje, nie ona skupiła uwagę, lecz tajemniczy i przystojny gość. To Lothar, brat pana młodego. Plotki głoszą, że to nie tylko niemiecki biznesmen, ale również groźny przestępca. Ubrana w kusy strój, z króliczymi uszami na głowie wpada w oko nowo przybyłemu. Czy uda się złapać króliczka?
„Moja słabość do niego była zbyt niebezpieczna”.
Główna bohaterka to przebojowa, niestroniąca od dobrej zabawy kobieta. Zadziorna, a jej zachowanie jest figlarne i lekko prowokujące, co spodobało się mężczyźnie. On — zadbany i elegancki, wszak z dobrymi manierami, ale sprawia wrażenie, że skrywa wiele sekretów. Chociażby to, że dawno temu zerwał kontakty z rodziną. Wpłynęły na to pewne tragiczne wydarzenia z przeszłości. Ten wątek wydał mi się bardzo interesujący. Ich relacja ocieka pożądaniem, którego ciężko im okiełznać, bo przecież kobieta ma inną orientację (tak myśli Lothar). Olga dalej brnie w kłamstwa, nie patrząc na to, co może nastąpić.
„Moja słabość do niej była cholernie niebezpieczna. Nie miałem pojęcia, dokąd mnie zaprowadzi i nie chciałem wiedzieć, chciałem się temu po prostu poddać”.
Powieść czytało mi się przyjemnie, choć nie nazwałabym komedią romantyczną, gdyż nie turlałam się po podłodze ze śmiechu. Klasyfikuję jako romans/erotyk.
Studentka stomatologii, która nie cierpi języka niemieckiego i Niemiec, który nie przepada za polskim krajobrazem, są jak wybuchowa para, której nie możemy ominąć. Zagłębiamy się w ich życie i im kibicujemy.
To historia o niedomówieniach, miłości i rodzinnych tajemnicach. Polecam! 😀
Data wydania: 2022-10-18
Karolina Wawrowska
Myślisz, że to bajka? Może to i bajka… Marcel przejmuje władze po Felixie i nie licząc się z nikim, po kolei eliminuje swoich wrogów. Nie ma żadnych...
Myślisz że to bajka. Masz rację, to nie bajka. Felix skupia wszystkie swe siły na odnalezieniu tego, kto próbuje go zabić. To całkowicie pochłania jego...