Okładka książki - Magia praktyczna. Poradnik dla współczesnej czarownicy

Magia praktyczna. Poradnik dla współczesnej czarownicy

"Poradnik dla współczesnej czarownicy. Magia praktyczna" autorstwa Frankie Castanea to tytuł, wobec którego nie mogłam przejść obojętnie. Pochodzę że stolicy Gór Świętokrzyskich, a to do czegoś zobowiązuje😉 Łysica, sabat czarownic na niej i te sprawy 😜🧙🏻‍♀️🪄
Autorka od kilku lat zajmuje sir czarostwem i postanowiła stworzyc małe kompendium wiedzy dla początkujących, którzy interesują się magią. Podkreśla jednak,że czarów nie można traktować jako sensu życia, ale jako narzędzie.
"Zawsze należy w pierwszej kolejności szukać niemagicznych sposobów na osiągnięcie celu".
W tej książce nie znajdziemy czarodziejskich zaklęć, ale dużo ciekawych informacji - np. jak możemy wykorzystać zioła, aby polepszyć samopoczucie. Poznamy moc kamieni przypisanych do naszego znaku zodiaku. A także dowiemy się, że "nie możemy uzdrowić świata, ani innych ludzi, jeśli najpierw nie uzdrowimy samych siebie."
Jeżeli lubicie taką tematykę, to polecam. Ja sporo znaczników zostawiłam w tej książce i chętnie wrócę do zaznaczonych fragmentów. A ząbek czosnku i plaster cytryny od teraz kąpią się ze mną

Informacje dodatkowe o Magia praktyczna. Poradnik dla współczesnej czarownicy:

Wydawnictwo: Illuminatio