Okładka książki - Marilyn Monroe. Prywatne życie ikony wszech czasów

Marilyn Monroe. Prywatne życie ikony wszech czasów

🤍”𝓜𝓪𝓻𝓲𝓵𝔂𝓷 𝓜𝓸𝓷𝓻𝓸𝓮. 𝓟𝓻𝔂𝔀𝓪𝓽𝓷𝓮 𝔃̇𝔂𝓬𝓲𝓮 𝓲𝓴𝓸𝓷𝔂 𝔀𝓼𝔃𝓮𝓬𝓱 𝓬𝔃𝓪𝓼𝓸́𝔀” 𝓒𝓱𝓪𝓻𝓵𝓮𝓼 𝓒𝓪𝓼𝓲𝓵𝓵𝓸🤍

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Chyba nie ma tu osoby, która by nie znała Marilyn Monroe? Ta blondynka znana jest z takich filmów jak : Mężczyźni wolą blondynki, Przystanek autobusowy, Wdowiec, Pół żartem, pół serio i Jak poślubić milionera. Jednak pomimo bogactwa i sławy Marilyn czuła się bardzo samotnie. Jak naprawdę wyglądało jej życie?

Dzięki książce napisanej przez Charlesa Casillo możemy poznać życie Marilyn od środka. Autor podzielił książkę na trzy części: w pierwszej skupił się na jej dzieciństwie, w drugiej odsłonił przed nami trudy dorastania, a w ostatniej skupił się na ciężkiej drodze, jaką musiała przejść, by stać się aktorką.

Biografie Marilyn czytało mi się fenomenalnie – bardzo lubię poznawać życie znanych osób.  Dzięki atmosferze panującej w tej książce jest to kawał naprawdę genialnej lektury. Nie zdawałam sobie sprawy, że Marilyn była nieślubnym dzieckiem, a jej matka często oddawała ją do rodzin zastępczych, ponieważ sama nie była zdolna się nią zajmować. Te wydarzenia z dzieciństwa sprawiły, że Marilyn najbardziej na świecie pragnęła akceptacji i miłości. Dla wielu ludzi była ikoną stylu, piękna i seksapilu. Wielu innych ludzi gorszyła jej postawa. Jednak było i wielu takich, którzy kochali ją całym sercem i byli w stanie oddać wszystko, byle tylko jej dotknąć, czy porozmawiać z nią. Taka popularność niosła ze sobą ogromną cenę.

Naprawdę nie spodziewałam się tak udanej lektury, tak dobrze napisanej historii - zachwycającej wręcz - historii życia Marilyn i dobrze przedstawionych etapów jej życia, myślałam raczej, że książka przejdzie obok mnie bez większego echa. Tak się na szczęście nie stało. To bardzo dobra powieść o niezwykłej kobiecie, która stała się ikoną stylu, piękna i seksapilu. Jednak przez pewne wydarzenia, kobieta czuła się bardzo samotna. Ambicja jaka się w niej zrodziła z powodu ciężkiego dzieciństwa i przemocy, była dla niej napędem do osiągnięcia sukcesu. I to spowodowało, że Marilyn osiągnęła szczyt, tym samym sprawiając, że to ciągnęło ją w dół.

Wartościowa biografia, która może stać się inspiracją do osiągania wyznaczonych celów.  Szczegółowo opisane wydarzenia z życia Marilyn pomagają zrozumieć z czym muszą mierzyć się osoby sławne. Serdecznie wam ją polecam! To emocjonująca podróż, która zapewnia masę przeżyć.

Informacje dodatkowe o Marilyn Monroe. Prywatne życie ikony wszech czasów:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-11-13
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: Marilyn Monroe. The Private Life of a Public Icon
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: Biografie artystów i ludzi show biznesu

Zobacz opinie o książce Marilyn Monroe. Prywatne życie ikony wszech czasów

Kup książkę Marilyn Monroe. Prywatne życie ikony wszech czasów