Okładka książki - Marta

Marta

🔗 „Marta” to bardzo emocjonująca historia kobiety skrzywdzonej psychicznie i fizycznie przez męża.Terror który przeżywała powodował,że zamknęła się przed światem.Nawet BABY-jej przyjaciółki o tym nie wiedziały. Rozdziały z przeszłości przybliżają jej cierpienie,który pokazuje sposób działania męża.Stał się katem dla niej,a dla innych był wzorem..To obraz mężczyzny,który zakłada maski na odpowiednie sytuacje!Raz jest idealnym mężem,sąsiadem,bratem,kolegą,a innym razem to zupełnie inny człowiek.Jest to człowiek,który idealnie manipuluje otoczeniem i swoim życiem,raniąc świadomie bliskich!

🔗Autorka znakomicie opisuje przebieg działań po aresztowaniu.Przesłuchania,panią prokurator,która z góry uznaje winę bohaterki oraz piękna przyjaźń przyjaciółek walczących o Martę.Dla nich nic nie jest niemożliwe.Dziewczyny zyskały mój zachwyt i każda z nas chciałaby takie mieć osoby obok siebie.Uwielbiam je za spontaniczność,trwanie na dobre i złe oraz lojalność.

🔗Muszę wspomnieć o współosadzonych,które poznaje Marta w celi.Ich historie łamią serce,ponieważ chcąc chronić bliskich muszą odpokutować swoje winny.

🔗Powieść jest przestrogą dla kobiet,które są krzywdzone.Pokazuje,że nie warto tłumaczyć zachowanie męża bądź bliskiej osoby,bo jeśli ktoś raz podniesie rękę,to zrobi to ponownie!

📕Poruszyła mnie historia tytułowej Marty i z całego serca polecam wam jej przeczytanie

Informacje dodatkowe o Marta:

Kup książkę Marta

Saga Norn. Tom 1: Hanna, nić wojny
Ela Downarowicz0
Okładka ksiązki - Saga Norn. Tom 1: Hanna, nić wojny

Rok 976, północna Norwegia. Osiemnastoletnia Hanna wysiada z łodzi w porcie Mogat, z zamiarem zabicia młodego jarla Uhtreda, który odziedziczył tytuł po...

Celina
Ela Downarowicz0
Okładka ksiązki - Celina

Celina ponownie staje oko w oko z demonami przeszłości... Siostrom nie dano szansy na naprawienie stosunków, bo tuż po przymusowym wyjeździe z Polski i...