Okładka książki - Mate

Mate

Z książkami Ali Hazelwood mam skomplikowaną relację. Jej romanse kompletnie mi nie leżą, natomiast te z elementami fantastyki, o dziwo — bardzo. Przy "Bride" bawiłam się doskonale, dlatego sięgnięcie po drugą część z tego uniwersum było dla mnie czymś naturalnym. "Mate" w moim odczuciu wypada równie dobrze co jej poprzedniczka. Było ciekawie, zabawnie i hot, a ja właśnie tego oczekiwałam po tej fantastycznej odsłonie twórczości Hazelwood.

✨️Kto pokocha?

Lubisz motyw slow burn, spicy rom-comy, sarkazm (dużo sarkazmu), wilkołaki, wampiry i hybrydy? To przewiduję, że spodoba Ci się też ta historia. Oprócz tego dostaniesz ciekawie zbudowaną fabułę i akcję, która zmierza do jakiegoś celu, robiąc co prawda przystanki na s*ks: czy to w ramach rozmów o nim, czy już samych działań.

✨️Za co pokochasz?

Za humor, to w pierwszej kolejności. Ale! Ale pod warunkiem, że nie przeszkadzają Ci przekleństwa, złośliwe docinki, czasami wulgarność. Ali w doskonały sposób właśnie takie poczucie humoru łączy z pozostałymi elementami i moim zdaniem świetnie wszystko ze sobą współgra. Pokochasz, jeśli lubisz połączenie fantastyki ze zwyczajnymi, ludzkimi elementami życia codziennego. Ja uwielbiam ten zabieg, o wiele lepiej odnajduję się w nim niż w takim czystym odrealnieniu. Myślę, że pokochasz za relację głównych bohaterów. Serena i Koen to dwa przeciwne bieguny, chociaaaaaaż może jednak nie tak do końca... W każdym razie wielokrotnie rozczuliło mnie podejście wilkołaka do problemów Sereny. Hazelwood zgrabnie łączy naukę, emocje i er*tykę bez utraty lekkości stylu. Ale jedno jest pewne — pokochasz za całokształt.

✨️Czy ja pokochałam?

Do miłości troszkę brakuje, ale bardzo polubiłam. Bawiłam się przy tej książce, nomen omen fantastycznie i dodatkowy plus za humor, bo ten świetnie zgrywa się z moim. Była to idealna historia na październik, z halloweenowym zacięciem, a ja bardzo lubię takie sezonowe czytanie.

✨️Czy polecam?

Tak, jasne! Myślę, że nie trzeba znać "Bride", aby sięgnąć po "Mate". Mimo iż główna bohaterka pojawia się w pierwszej części, to jest to odrębna historia. To lekka powieść, ale dbająca o emocje czytelników, nie jest płaską historią, która tak jak przyszła, tak odejdzie. To książka z rodzaju tych, które raczej zapadają w pamięć i pozostawią pozytywne wspomnienia.

✨️O czym jest?

Ona jest hybrydą człowieka z wilkołakiem, on wilkołakiem alfa. Serena staje się celem w świecie, gdzie sojusze zmieniają się szybciej niż księżycowe fazy. Koen Alexander przysięga chronić ją za wszelką cenę, nawet jeśli serce Sereny bije w innym rytmie. W świecie pełnym zdrad, wampirów i pradawnych nienawiści oboje muszą zdecydować, czy miłość może ocalić to, co inni chcą zniszczyć. A oboje ryzykują dużo.

Informacje dodatkowe o Mate:

Kup książkę Mate

Love, Theoretically
Ali Hazelwood0
Okładka ksiązki - Love, Theoretically

Nowa powieść autorki światowego bestsellera The Love Hypothesis Czy młoda naukowczyni będzie zmuszona poddać próbie najgłębiej skrywane teorie na...

Nienawidzę, że cię kocham
Ali Hazelwood0
Okładka ksiązki - Nienawidzę, że cię kocham

Trzy krótkie nowele Ali Hazelwood, autorki The Love Hypothesis, światowego bestsellera i fenomenu TikToka. Po raz pierwszy w formie książkowej i ze specjalnym...