Okładka książki - Matnia

Matnia

Dzisiaj przychodzę do Was z najnowszą książką autora, która zakręci Wami kolejny raz.
Jest to thriller z mroczną scenerią starego domu, lasu i tajemniczej społeczności.

Zuza to dziewczyna, która wychowywała się w bidulu. Nie miała życia usłanego różami. Trafiła na faceta, który zostawił ją nie tylko z długami, ale i bliźniaczą ciążą.
Zawsze obok niej była Agata jej przyjaciółka.
Na jej drodze staje Marek, chodzący ideał, który akceptuje fakt, że jest w ciąży i traktuje dziewczynki jak własne.
Przeprowadzają się do starego domu nad jeziorem. Zuza czuje się jak w bajce. Idealne miejsce dla dzieci. Do czasu kiedy Marek wyjeżdża do pracy, a ona zostaje sama. Słyszy dziwne dźwięki, widzi dziwne rzeczy.
Czy to tylko jej wyobraźnia? Czy coś czai się na zewnątrz?
Zuza z Agatą chcą przezwyciężyć strach, poznać mieszkańców. Pytanie czy mieszkańcy chcą poznać ich?
Dlaczego we wsi jest tak cicho? Dlaczego nie ma dzieci? Dlaczego nad jeziorem jest zawsze pusto? Co oznaczają rysunki na pomoście? Co się stało z zaginioną Ukrainką?
Dziewczyny zaczynają prowadzić swoje własne śledztwo.
Prawda je zszokuje, a miłość jak z bajki przyśnie jak bańka mydlana.
Książka pisana jest z perspektywy Zuzy co bardzo mi się podobało. Mimo, że jej przemyślenia czasem mnie dziwiły.
Świetny pomysł na fabułę. Od samego początku autor wzbudził we mnie zainteresowanie. Byłam tak ciekawa co tam się dzieje, że ciężko było odłożyć książkę.
Klimat starej wsi, gdzie mieszkańcy mają swoje tajemnice, problem alkoholowy, patologia to wszystko tu jest.
Książka jest duszna i mroczna, a prawda przerażająca.
Czekam na więcej takich książek od autora.

Informacje dodatkowe o Matnia:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2021-08-11
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Matnia

Kup książkę Matnia

Czy naprawdę zaczynam popadać w jakąś paranoję? Zachowuję się jak obłąkana. Albo gorzej jak mieszkanka... Toporzyc.

Tutaj w co drugiej rodzinie alkoholizm to choroba pokoleniowa, a opieka społeczna pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy, że takie Toporzyce istnieją.

Więcej cytatów z tej książki

Kod Himmlera
Przemysław Piotrowski0
Okładka ksiązki - Kod Himmlera

W 1943 roku dochodzi do przerażającego wydarzenia w nazistowskich bunkrach Olbrzyma w Górach Sowich. Dwa lata po wojnie brytyjski marines zostaje z grupą...

Igor Brudny (#4). Zaraza
Przemysław Piotrowski0
Okładka ksiązki - Igor Brudny (#4). Zaraza

Po tym, jak cudem uszedł z życiem z zasadzki psychopatycznego mordercy, Igor Brudny powoli i z trudem dochodzi do siebie. Świat, w którym się obudził,...