W dniu 18 urodzin Matyldy zjawia się Javier- jej przyszły mąż. Przed śmiercią ojciec wyznał, że jest ona "przeznaczona mafii", więc przez lata oswoiła się z tą myślą. Kiedy jednak poznaje swoją przyszłość, jest zaskoczona. Ma pół roku na naukę hiszpańskiego, potem zabiorą ją do Hiszpanii.
W tej części mamy więcej mafii, porachunki, stanowczych i bezwzględnych mężczyzn. Przykre, że w tym świecie od kobiet wymaga się bezwzględnego posłuszeństwa, decyduje się za nie. Jednak nie w tym przypadku! Młoda kobieta będzie doskonale się bawić i zwodzić Hiszpana, tak łatwo jej nie okiełzna. Matylda od dziecka była charakterna. Wraz z wiekiem jej nie przeszło, jest pyskata, odważna, ma dziewczyna temperament, a jej teksty mnie ubawiły.
Między Matyldą a Javierem od początku wyczuwalna jest chemia, cóż się dziwić gdzie piękna kobieta i przystojny mężczyzna tak budzi się pożądanie. A skoro ona jest mu przeznaczona...nie ma co walczyć z tym. Ma szczęście, że trafił jej się atrakcyjny facet. Jednak nie wszystko pójdzie łatwo i przyjemnie, czasem miłość nie wystarczy, by uniknąć nieporozumień, które zachwieją zaufaniem.
Tu także mamy tajemnice, byłam ciekawa, o co chodzi, wszyscy wiedzą tylko Matylda nie, coś Javier przed nią ukrywa.
Cieszyłam się, że w tym tomie dowiemy się co u Igi i Wiktora, a także u Oli. Ta traumatyczna przeszłości Olki mnie ogromnie poruszyła, miałam nadzieję, że ułoży sobie życie i będzie szczęśliwa. Przyjemnie patrzeć na relację, jaką mają Iga i Matylda, kiedyś jak mama z córką, obecnie są dla siebie przyjaciółkami, które o wszystkim mogą sobie powiedzieć, otwarcie rozmawiają o seksie, okazują sobie wsparcie.
Lektura tej książki dostarcza emocji, nie ma miejsca na nudę, fabuła wciąga, bohaterowie ciekawi zarówno główni jak i drugoplanowi.
Zakończenie znów szokuje i zostawia czytelnika z otwartymi ze zdziwienia ustami, oraz łzami w oczach. I w tym momencie bardzo, ale to bardzo mi przykro, że nie wydano dotąd kontynuacji! Jak żyć nie wiedząc co dalej? Zwłaszcza że z każdym tomem robi się coraz ciekawiej.
"Byłam na niego skazana. Był moją przyszłością, od której nie było odwrotu. Bo czy uda mi się od niego uwolnić?".
Data wydania: 2021-09-30
Judyta Szostak
Jedno przypadkowe spotkanie potrafi wywrócić życie do góry nogami... Matylda to rezolutna i charakterna córka znanego z pierwszych...
OD ICH OSTATNIEGO SPOTKANIA MINĘŁO BLISKO DWA LATA Marcel Malinowski oszukał Dagmarę Baranowską i ponownie trafił za kratki. Ona w tym czasie mimo wielu...