Okładka książki - Miasteczko głodnych dusz

Miasteczko głodnych dusz

328 stron zleciało jak burza, podczas gdy w moim umyśle przeplatał się huragan emocji i ekscytacji. Nazwać ta książkę kryminałem, to jak jakby zrobić sobie zdjęcie z płatkiem róży, podczas gdy sama książka okazała się być ogromnym ogrodem botanicznym! Coś prześwietnego i zjawiskowo mrocznego! Ogólnie dałabym jej miano kryminalnego thrillera romansu. Trzy dziedziny literatury splecione ze sobą niczym akt dwojga ciał. To jest moje pierwsze spotkanie z twórczością tej autorki i już wiem, że nie ostatnie. Fascynujący bohaterowie, barwne charaktery i rozgrywka, która wciągnie was na maksa. Każdy, kto lubi rozwiązywać zagadki kryminalne z wątkiem nawet bym powiedziała psychologicznym, będzie tutaj zachwycony. Gwarantuję wam, że do ostatniej strony nie zgadniecie kto był winny morderstwa młodej dziewczyny. Autorka tak zagrała na naszych zmysłach, że totalnie wpuściła nas w maliny. Ja sama swoje wyobrażenia o winnym zmieniałam trzy razy. Każdy z podejrzanych był pewien swojej niewinności i jednocześnie my byliśmy przekonani, że właśnie to on jest mordercą. Im bardziej się tłumaczyli, tym większą mieliśmy pewność o ich winie. Coś cudownego!
A o czym jest książka?
Wspaniały policjant, mąż i ojciec ma do rozwiązania okropną zagadkę. Gdy odnajdują ciało młodej kobiety potraktowane w okrutny sposób, zaczyna się śledztwo. Żeby przepytać kogokolwiek potrzeba nie lada sprytu i wytrwałości, gdyż nikt nie ma ochoty zeznawać. Śledztwo z każdym dniem staje się coraz bardziej zawiłe, gdyż na wierzch wychodzą coraz to nowe fakty. Lecz kiedy z wyników wychodzi im jeden podejrzany, książka przybiera na sile!
Czy ufasz własnej psychice?
Genialna, po prostu genialna powieść, która porwie was od pierwszych stron. Tutaj nie ma czasu na nic. Jest tylko książka, wy i zbrodnia, która zawładnie nawet waszym umysłem. Oczywiście otrzymuje moją najwyższą punktację:-)
Ps. Jeśli ta autorka nadal będzie pisała pod tym pseudonimem, to świat uwierzy, że najlepsze skandynawskie kryminały nie piszą Polacy. I wtedy będą w największym błędzie!

Informacje dodatkowe o Miasteczko głodnych dusz:

Data wydania: 2020-12-11
Dodał/a opinię: Ewelina Przespolewska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Miasteczko głodnych dusz

Kup książkę Miasteczko głodnych dusz