Okładka książki - Miłość na linii

Miłość na linii

✨️Kto i za co pokocha?
Romansiary. Za przytulność, subtelnie zabawny humor i chemię między bohaterami. Wiedziałam, że kto jak kto, ale B.K. Borison to mnie nie zawiedzie. Uwielbiam serię Lovelight Farms jej autorstwa, a po przeczytaniu “Miłości na linii” czuję, że cykl Heartstrings również może znaleźć się wysoko w moim romansiarskim rankingu.
Ale wracając…pokochasz za pomysł na fabułę, za stopniowe budowanie relacji i rozwój emocji między Aidenem a Lucie. Pokochasz za jej podejście do miłości i to jaką jest romantyczką, ale też za jego ironiczne żarciki, opiekuńczość i spokój. Nie znajdziesz w tej historii dram budowanych na wyrost, nie znajdziesz tu raptownych działań miłosnych. To przyjemny slow burn z motywem grumpy&sunshine, przy czym każde z nich jest trochę grumpy a trochę sunshine.

✨️Czy ja pokochałam?
No jest miłość, nie powiem i to szczera. Przyznam, że boję się książek, w których akcja dzieje się w większości w jednej przestrzeni. W tym przypadku — studio nagraniowe, radio. Moje obawy wynikają z limitu pomysłów, jakie w tej przestrzeni mogą się wydarzyć. Jednak takie numery, to nie tym razem i nie z panią Borison. Zgrabne, błyskotliwe dialogi i emocje, które z nich emitują, są tak angażujące i wciągające, że tę książkę chłonie się w mgnieniu oka.

✨️Czy polecam?
Nawet nie pytaj, bo to jest tak oczywiste, jak to, że moje koty przespały dziś cały dzień. Ale jeśli masz wątpliwości, to jasne, że polecam! To przyjemny, ciepły i jak to określiło wydawnictwo, przytulaśny romans. Ja dodam od siebie, że sama historia jest tak mądrze dojrzała i napisana z dużą dozą empatii oraz nutą romantyzmu, że aż nie chce się jej kończyć. Mogłaby trwać i trwać. Aiden i Lucie nigdy mi się nie znudzą. Uwielbiam tych dwoje.

✨️O czym jest?
__
Aiden Valentine, prowadzący audycję radiową Heartstrings już dawno stracił wiarę w miłość. Wszystko zaczyna zmieniać się pewnego dnia, gdy do stacji dzwoni dziewczynka po miłosną radę dla swojej mamy. Lucie, bo o niej mowa, staje się sensacją Baltimore, po tym, jak odważyła się opowiedzieć o swoim wyobrażeniu prawdziwego związku. Stacja postanawia wykorzystać, że rozmowa stała się viralem i zaprasza Lucie do współprowadzenia audycji z Aidenem. Słuchacze mają pomóc jej znaleźć miłość, a całe Baltimore z zapartym tchem śledzi jej sercowe perypetie. A może miłość jest tuż obok i nie trzeba szukać jej daleko?

Informacje dodatkowe o Miłość na linii:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2026-04-22
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: romans

Zobacz opinie o książce Miłość na linii

Kup książkę Miłość na linii

Lovelight Farms #3. Layla & Caleb
B.K. Borison0
Okładka ksiązki - Lovelight Farms #3. Layla & Caleb

Po kolejnej nieudanej randce Layla ostatecznie zrezygnowała z poszukiwania drugiej połówki. Zawsze marzyła o romantycznych uniesieniach i motylach w brzuchu...

Lovelight Farms #2. Evelyn & Beckett
B.K. Borison0
Okładka ksiązki - Lovelight Farms #2. Evelyn & Beckett

O spotkaniu z Evelyn niełatwo zapomnieć. Beckett, przystojny farmer, właśnie zdaje sobie z tego sprawę... Jeden wspólny weekend i nawet taki podrywacz...