Okładka książki - Miłość szyta na miarę patronujemy

Miłość szyta na miarę

"Miłość szyta na miarę" to opowieść , która pokazuje siłę kobiet . Autorka w doskonały sposób wykreowała bohaterów. W odpowiednim momencie dostajemy finał tej historii ,aby wszystkie "puzzle" wskoczyły na swoje miejsce . W znakomity sposób została ta historia opowiedziana . Emocje zmieniają się z każdą przeczytaną kartką. Były też łzy,bo nie jest to słodka historia.  Choć muszę przyznać,że zakończenie ogromnie mnie uradowało .

"Czasem warto zatrzymać się w tym życiowym pędzie ,rozejrzeć wokół,by dostrzec to,co nam umyka w ferworze codzienności .Jak się potem okazuje,to w pozornych drobnostkach kryje się wiele wartościowych treści".

Alicja Milczek z sukcesem prowadzi swoją pracownię krawiecką "Alicja w krainie sukienek". Mając lekki kryzys twórczy,postanawia odwiedzić rodziców. To właśnie tam w Miłkowie odpoczywa i tworzy nowe projekty.Jedna mała prośba mamy zmienia urlop kobiety.Znalezione na strychu pamiętniki prababci Eleonory budzą ogromną ciekawość i chęć poznania przeszłości . Dziwne w tym wszystkim jest to,że mama i ciotka Alicji nie znają tej historii.Kobiety postanawiają poznać przeszłość. Jak losy Eleonory i jej dobre serce wpłynęły na jej dalsze życie?Czy zapisana historia miała wpływ na życie kobiet? Czy Alicja odnajdzie brakujące ogniwo tej opowieści?Co takiego wydarzy się po odkryciu prawdy i losów rodziny?

"Niekiedy szczęściu trzeba nieco pomóc,ale gdy życie daje nam wyraźne sygnały,trzeba otworzyć nie tyle oczy,ile serce by w porę je dostrzec".

Autorka wciąga czytelnika w niezwykłą historię, pełną wzruszeń,tajemnic i nadziei.

W książce szczególny nacisk położono na siłę kobiet i ich niezłomność.Przez całą powieść Autorka pozwala odkrywać tajemnice i losy rodziny. Dopiero w odpowiednim momencie dostajemy finał tej historii.Zupełnie jak w życiu-nic bowiem nie odkrywa się od razu,na wszystko przychodzi odpowiedni moment.

Dodatkowo wspaniale został stworzony obraz kobiet,ich budujących emocji i uczuć. Gorąco polecam Wam tą książkę.Nie każcie jej czekać,tą historię trzeba przeczytać.

Informacje dodatkowe o Miłość szyta na miarę:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2024-02-09
ISBN: 978-83-67787-59-8
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Miłość szyta na miarę

Kup książkę Miłość szyta na miarę

Jak smakuje szczęście?
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Jak smakuje szczęście?

Dwie siostry, Kinga i Milena, muszą uporać się z własnymi lękami, aby znaleźć drogę do szczęścia. Kinga po wydarzeniach z przeszłości staje się nieufna...

Kawiarenka na Różanej
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Kawiarenka na Różanej

Kawiarenka to miejsce, w którym pośród zapachu wanilii, słodkich wypieków i kolorowych kwiatów można znaleźć szczęście i miłość...