Okładka książki - Miłość szyta na miarę patronujemy

Miłość szyta na miarę

"Miłość szyta na miarę" to opowieść , która pokazuje siłę kobiet . Autorka w doskonały sposób wykreowała bohaterów. W odpowiednim momencie dostajemy finał tej historii ,aby wszystkie "puzzle" wskoczyły na swoje miejsce . W znakomity sposób została ta historia opowiedziana . Emocje zmieniają się z każdą przeczytaną kartką. Były też łzy,bo nie jest to słodka historia.  Choć muszę przyznać,że zakończenie ogromnie mnie uradowało .

"Czasem warto zatrzymać się w tym życiowym pędzie ,rozejrzeć wokół,by dostrzec to,co nam umyka w ferworze codzienności .Jak się potem okazuje,to w pozornych drobnostkach kryje się wiele wartościowych treści".

Alicja Milczek z sukcesem prowadzi swoją pracownię krawiecką "Alicja w krainie sukienek". Mając lekki kryzys twórczy,postanawia odwiedzić rodziców. To właśnie tam w Miłkowie odpoczywa i tworzy nowe projekty.Jedna mała prośba mamy zmienia urlop kobiety.Znalezione na strychu pamiętniki prababci Eleonory budzą ogromną ciekawość i chęć poznania przeszłości . Dziwne w tym wszystkim jest to,że mama i ciotka Alicji nie znają tej historii.Kobiety postanawiają poznać przeszłość. Jak losy Eleonory i jej dobre serce wpłynęły na jej dalsze życie?Czy zapisana historia miała wpływ na życie kobiet? Czy Alicja odnajdzie brakujące ogniwo tej opowieści?Co takiego wydarzy się po odkryciu prawdy i losów rodziny?

"Niekiedy szczęściu trzeba nieco pomóc,ale gdy życie daje nam wyraźne sygnały,trzeba otworzyć nie tyle oczy,ile serce by w porę je dostrzec".

Autorka wciąga czytelnika w niezwykłą historię, pełną wzruszeń,tajemnic i nadziei.

W książce szczególny nacisk położono na siłę kobiet i ich niezłomność.Przez całą powieść Autorka pozwala odkrywać tajemnice i losy rodziny. Dopiero w odpowiednim momencie dostajemy finał tej historii.Zupełnie jak w życiu-nic bowiem nie odkrywa się od razu,na wszystko przychodzi odpowiedni moment.

Dodatkowo wspaniale został stworzony obraz kobiet,ich budujących emocji i uczuć. Gorąco polecam Wam tą książkę.Nie każcie jej czekać,tą historię trzeba przeczytać.

Informacje dodatkowe o Miłość szyta na miarę:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2024-02-09
ISBN: 978-83-67787-59-8
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Miłość szyta na miarę

Kup książkę Miłość szyta na miarę

Kiedy jak nie dziś
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Kiedy jak nie dziś

Klara, studentka medycyny, wyjeżdża na wakacje do ojca, który prowadzi gospodarstwo agroturystyczne. Nie wie, że to będzie lato pełne niespodzianek....

Gwiazdka pełna marzeń
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Gwiazdka pełna marzeń

POŚRÓD ZAPACHU IGLIWIA, KORZENNYCH PIERNIKÓW, BLASKU ŚWIEC I BIELI ŚNIEGU KRYJĄ SIĘ LUDZKIE MARZENIA, A ICH SPEŁNIENIE WYNAGRADZA WSZELKI TRUD. ZAPRASZAMY...

Opad
Opad