RECENZJA
🌠🌌"USŁANE GWIAZDAMI🌠🌌
Współpraca Reklamowa —
AUTOR: JOANNA SPRENGER WYDAWNICTWO:INANNA
„Pomiędzy naszymi ciałami przeszedł prąd. Iskry aż strzelały w powietrzu, jakbyśmy byli naelektryzowani. Popatrzyłam w jego czekoladowe oczy. Tryskały radością i czymś jeszcze. Zrozumiałam, że ten typ miał pełną świadomość, jak na mnie działał”.
„Usłane Gwiazdami” to fantastyczne, wciągające, niebanalne, napisane z dużą lekkością romantasy, ze sporą dozą humoru i tajemnicą w tle. Dostajemy mnóstwo ciekawych zwrotów, wydarzeń, zabawnych sytuacji i świetnych dialogów, które są pełne lekkości, humoru i z dużą ciekawością się je czyta. Nie obędzie się bez komplikacji, intryg i niebezpiecznych sytuacji. Całość opowieści poprowadzona w sposób chwytliwy i bardzo plastyczny, co sprawia, że czytelnik wczuwa się w historię i z wielkim zaangażowaniem czyta, nie mogąc się oderwać od tej książki. Fabuła toczy się dynamicznie, jest intrygująca. Relacja pomiędzy Alisą i Arrowem jest dość skomplikowana i pełna napięcia. Ich relacja aż buzuje od naporu emocji. Wątek romantyczny bardzo subtelnie został wpleciony do tej historii, a ich gierki napędzają akcję i powodują spore emocje. Książka jest idealna dla młodszych, jak starszych czytelników, myślę. Mnie wciągnęła od samego początku, dając mnóstwo przyjemności, wrażeń i zabawnych momentów. Naprawdę dobrze się przy niej bawiłam, to była czysta przyjemność.
„Kiedy jego wargi dotknęły moich warg, serce zatrzymało mi się tylko po to, by po chwili zacząć galopować. Zadrżałam z przejęcia i poddałam się pieszczocie. Zatopiłam się w pocałunku słodkim jak czekolada, upojnym jak lampka wytrawnego wina, rozkosznym jak ciepły, morski wiatr”.
Książka napisana jest z perspektywy głównej bohaterki Alisy, dzięki czemu możemy idealnie wczuć się w jej sytuację, zobaczyć jej kłębiące się emocje, to co czuje i myśli.
Bohaterzy świetnie wykreowani, różnorodni, barwni.
Alisa ma niewyparzony język, ognisty charakter, jest impulsywna, szybciej mówi, niż pomyśli, ma ciekawe pomysły, które nie wychodzą jej na dobre. Jest bardzo ostrożna, nieufna i czasami zachowuje się dziecinnie, ale moim zdaniem dodaje jej to uroku. Jest konsekwentna w swoich działaniach i robi wszystko, by trzymać się z daleka od Arrowa. Obawiała się, że będzie miała złamane serce i wszystko robiła, aby nie ulec urokowi Arrowa, zdając sobie sprawę, że książę jej naprawdę nie pokocha. Arrow wprowadził zamęt w głowie Alisy.
Arrow to pewny siebie, profesjonalny, opanowany, ale w pewnym sensie zuchwały mężczyzna, który ma dwie twarze. Z jednej strony ukrywa wiele, knuje, niby pokazuje, że zależy mu na Alisie, by po chwili czytelnik zobaczył, że udaje kogoś innego, pozbawionego emocji, dążącego do wyznaczonego celu, nie zdając sobie sprawy z tego, że rani Alise. Powiem szczerze, że nie mogłam go rozgryźć, ponieważ autorka owiała jego postać nutką tajemnicy, pokazując jego różne oblicza i nie potrafiłam zrozumieć, w co on tak naprawdę gra. Ale muszę przyznać, że miał ciekawe pomysły, by przechytrzyć. Alise i zdobyć, na czym mu zależy.
„...... uzmysłowiłam sobie, że jego wielka miłość, bezgraniczne oddanie i uwielbienie, jakie mi okazywał, sprawiły, że miałam życie ustane gwiazdami”.
Alisa Stark uległa wypadkowi i po pół roku budzi się ze śpiączki, niepamiętające ostatnich trzech lat swojego życia. Jej świat zmienił się, a pomimo usilnych prób nie potrafi przypomnieć sobie niczego z ostatnich latach. Daje za wygraną i przestaję grzebać w przeszłości, aby nie zwariować postanawia skupić się na czymś pożytecznym. Dowiaduje się, że trzy lata temu ludzie nawiązali kontakt z obcymi z planety Marga, którzy stali się ulubieńcami ludzkości, wywołując wokół siebie zamieszanie, jednak jako jedyna nie ulegała kosmicznej manii. Przez swoją głupotę wpakowała się w kłopoty, dzięki czemu zostaje wciągnięta w intrygę i przez pół roku musi udawać narzeczoną księcia Arrowa Fortha i polecieć z nim na jego planetę Margę. Zostaje wplątana w wir wydarzeń, nad którymi nie ma żądnej kontroli.
-Jaką tajemnicę skrywa przed Alisą książę Arrow?
-Co planuje Arrow i jaki ma w tym cel i po co mu potrzebna jest Alisa?
-Czy Alisa będzie umieć oprzeć się wdziękom księcia?
-Czy Alisa przypomni sobie trzy lata swojego życia i jak wpłynie to na przebieg wydarzeń?
-Czy Arrow złamie i roztrzaskana serce Alisy na drobne kawałki?
-Czy Alisa jest naprawdę ważna dla Arrowa?
-Czy Alisa może liczyć na szczęśliwe zakończenie?
Polecam.
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2022-04-07
Mirela Marcinek
Alisa Stark budzi się ze śpiączki i słyszy diagnozę, że cierpi na amnezję obejmującą ostatnie trzy lata. Mimo usilnych prób nie jest w stanie sobie niczego...