Okładka książki - Miłość za zakrętem

Miłość za zakrętem

Nikt nie wie, co czai się za niewidocznym zakrętem. Może przeszkoda, może niespodzianka, a może miłość? Przypomniało mi się, jak kiedyś mi mama powiedziała: "Idąc wyrzucić śmieci, powinnaś być schludnie ubrana i uczesana, bo nigdy nie wiadomo, kogo spotkasz". I jest w tym trochę racji. Trzeba brać życie w swoje ręce, tak jak zrobiły to bohaterki.

Jadwiga pokazuje, że w każdym wieku, nawet po ciężkiej chorobie, można zacząć żyć od nowa. Wystarczy tylko pomysł, odrobina chęci i wsparcie najbliższych. Ze statecznej, staroświeckiej bibliotekarki przeobraża się w pewna siebie blogerkę z pasją. Zawsze pomocna i ciepła, z sercem na dłoni.

Ewelina coraz prężniej rozwija się zawodowo. Ma tysiąc pomysłów i je wykorzystuje. Jednak jej największą życiową rolą jest rodzicielstwo. Bycie matką to nie tylko zalety, ale i ogromny stres, o czym sama się przekonała.

Joanna zaś, po rozwodzie, próbuje ułożyć sobie życie, spotykając się z pewnym mężczyzną. Jednak on okazuje się mieć plan wobec Asi. Czy uda jej się w porę go rozszyfrować?

Te trzy kobiety mają wiele ze sobą wspólnego. Oprócz tego, że są rodziną, mają w sobie siłę i odwagę. Nie poddają się, a przede wszystkim mogą liczyć na wzajemne wsparcie.

"Miłość za zakrętem" stanowi kontynuację dwóch wcześniejszych powieści: "Miłość aż po rozwód" oraz "Czas na nową miłość".  To mądra, życiowa książka z humorem, którą warto przeczytać. Uświadamia, że nie na wszystko mamy wpływ, że czasem popełniamy błędy, ale najważniejsze, by na nich się uczyć i przeć do przodu, realizować swoje marzenia.

Informacje dodatkowe o Miłość za zakrętem:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-02-16
ISBN: 9788381958271
Dodał/a opinię: Dominika Kus

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna bóg

Zobacz opinie o książce Miłość za zakrętem

Kup książkę Miłość za zakrętem

Słowa, które zgubiły miłość
Kinga Gąska0
Okładka ksiązki -  Słowa, które zgubiły miłość

Dwa serca i jeden rytm Czy można kochać tak, jakby każda chwila była ostatnią? „Słowa, które zgubiły miłość” to opowieść o Ann i Jacku, którzy...

Miłość aż po rozwód
Kinga Gąska0
Okładka ksiązki - Miłość aż po rozwód

Trzy kobiety, które łączy ten sam mężczyzna. Dla jednej był mężem, dla drugiej jest synem, dla trzeciej bratem. Ale nie to jest najważniejsze. Każda...