Okładka książki - Mistrz

Mistrz

Tajemniczy staruszek Jones, o hipnotyzującym spojrzeniu błękitnych oczu ni stąd, ni zowąd pojawia się w życiu ludzi, którzy w danej chwili zmagają się z jakimś osobistym dramatem. Ofiarowując każdemu z nich rozmowę, pomaga spojrzeć na ich problem z innej perspektywy. Najważniejsze przecież, według Jonesa, to właśnie PERSPEKTYWA! Mówi każdemu z napotkanych ludzi o tym, że życie może być lepsze, a najlepsze co ma się nam w nim przydarzyć - dopóki żyjemy - jest wciąż przed nami. Każdy problem i kryzys, jaki nas spotyka jest dla nas jedynie umocnieniem i można go rozwiązać. Jego teorie nie są pustymi frazesami, gdyż właściwie każdą z nich popiera przykładami ludzi, którzy w dzisiejszych czasach coś znaczą, zapisali się w historii świata, a kiedyś byli ,,zwykłymi" ludźmi również przeżywającymi osobiste dramaty i porażki życiowe. Książka ta jest swego rodzaju poradnikiem z cyklu ,,jak być szczęśliwym". Na końcu tej publikacji znajdziemy nawet ,,Przewodnik czytelnika", który moim zdaniem pomaga rozpocząć pracę nad sobą. Według mnie jest to książka pełna prostych mądrości i prawd życiowych. Myślę, że każdy czytający tę pozycję utożsami się, choć w pewnym stopniu, z problemami bohaterów i wyniesie coś dla siebie. Ta książka pomoże też Tobie! Jeśli tylko hołdujesz starej życiowej zasadzie ,,Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie" sięgnij po tę niepozorną książeczkę!

Informacje dodatkowe o Mistrz:

Wydawnictwo: Znak