Okładka książki - Mój sąsiad wróg. Tom 2

Mój sąsiad wróg. Tom 2

💛„MÓJ WRÓG SĄSIAD.Tom II” powraca do zakazanej miłości Erzsébet i Hassana.Do świata Izraelitów i Palestyńczyków,którzy od lat pałają do siebie nienawiścią, doprowadzając do wojen i rozdzielenia wielu rodzin.

💛Na początku powieści mamy w skrócie przybliżone wydarzenia z tomu I,więc spokojnie możecie dzięki temu poznać najważniejsze wydarzenia. Od samego początku autor pokazuje tragiczne skutki podejmowanych decyzji bohaterów.Ich rozłąkę,nieoczekiwaną pomoc a następnie radzenie sobie w pojedynkę przy nowych obowiązkach.Nie jest to łatwe i przyjemne.Bohaterowie przechodzą wiele i czują na własnej skórze „klątwę”,która doprowadza do wielu bólu oraz strat.

💛Pomiędzy historią bohaterów, mamy obraz historycznego tła tego,co dzieje się na bliskim wschodzie.To daje nam pełniejszy obraz rzeczywistości w tamtych czasach i trudnościach,które bohaterowie muszą pokonać. Widzimy wiele łez i poznawanych tragicznych zdarzeń,które doprowadziły do unicestwienia wielu ludzi. Także te wydarzenia miały wpływ na rodziny Erzsébet i Hassana i one bezpowrotnie zniszczyły marzenia odnalezienia swoich bliskich.

💛„MÓJ SĄSIAD WRÓG” to historia o bohaterach mieszkających na bliskim wschodzie i doświadczanych cierpieniach poprzez wrogość państw. Wyniszczyły nie tylko ich uczucie,ale również wiele istnień,które borykają się do dnia dzisiejszego z nienawiścią państw.
💛Dogłębne poruszyła mnie ta historia,ponieważ autor potrafi przekazać ważne i istotne informacje,których świat nieraz nie jest świadom. Już czekam na kolejne książki autora,bo wiem,że każda jego powieść niesie prawdę i przesłanie.
💛Czytajcie-gorąco polecam 📖

Kup książkę Mój sąsiad wróg. Tom 2

Koszmar arabskich służących
Marcin Margielewski0
Okładka ksiązki - Koszmar arabskich służących

Nowa, poruszająca opowieść autora bestsellerów o tajemnicach krajów arabskich. Zatrważająca i niezwykle emocjonująca opowieść o biednych...

Handlarze Arabskich Niewolników
Marcin Margielewski0
Okładka ksiązki - Handlarze Arabskich Niewolników

Są ludzie, których brak empatii pozbawia człowieczeństwa do tego stopnia, że odbierają je innym. Abi najpierw została sprzedana przez swojego ojca za...

Opad
Opad