Poznajemy Agatę, która jest właścicielką firmy cateringowej. Poświęca jej się cała i niejako ma to być antidotum na to aby nie myśleć o swoim nieudanym małżeństwie. Kanapa to główny cel jej męża.
Agata dostaje propozycję od swoich klientów, aby wyjechać do Grecji i tam prowadzić ich letnią kuchnię.
Zgadza się i z nadzieją wyjeżdża do Kefalonii.
Wszystko jest dla niej nowe, pobudza jej zmysły, wyobraźnię. Nowe smaki, zioła, aromaty. Tym zaczyna żyć, ale i czymś więcej. A raczej kimś 😉
Czy Agata podejmie właściwą decyzję?
Każdy z nas chce być szczęśliwy, ale często boimy się zmian, ryzyka. Nasza bohaterka to zrobiła i piątkę bym z nią chętnie przebiła. Trzeba walczyć o siebie.
Autorka kupila mnie tą historią, chociaż był malutki moment zaskoczenia.
Cudowne opisy, sceneria, klimat tamtego miejsca. To wszystko tak pięknie ze sobą współgrało, że czytanie to była czysta przyjemność.
To była świetna przygoda, tylko szkoda, że już się skończyła. Chociaż zakończenie może być początkiem nowej książki.
Na co bardzo liczę.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2021-06-02
Kategoria: Obyczajowe
ISBN:
Liczba stron: 320
Język oryginału: polski
Dodał/a opinię:
Lukasz Turków
Dorota jest zawodową strażaczką. Kocha tę pracę, jednak czuje się dyskryminowana przez swojego dowódcę Ryśka. Mężczyzna pomija ją przy delegowaniu odpowiedzialnych...
Iza jest graficzką komputerową i doskonale radzi sobie zawodowo. Prywatnie nie ma tyle szczęścia -wciąż leczy rany po wieloletnim związku z żonatym mężczyzną...