Okładka książki - Morderstwo w zimowy dzień

Morderstwo w zimowy dzień

Retro kryminał osadzony w latach 50. Małomiasteczkowy angielski klimat, gdzie życie płynie swoim torem. Bez telefonów, samochodów, oświetlenia dróg.

Nadmorskie molo zimowym porankiem staje się jedynym świadkiem śmierci młodej kobiety.

Flora i Jack angażują się we własne śledztwo, bo nie wierzą w szybkie zakończenie tej sprawy.

Pozytywizm Flory był oszałamiający. Jej poczucie rozwiązania zagadki było tak ogromne, że nie zważała na niebezpieczeństwo czychające na nią na każdym kroku.

Wybrzmiały emocje, skrywane od dziecka. Gniew, uraza, zazdrość, duma. Trauma utkwiona głęboko w sercu. Ta rana sączyła się powili, aż szala goryczy została przepełniona. Pustka, osamotnienie, żal.

Do czego zdolni są nieszczęśliwi ludzie?

Akcja pomimo, iż niespieszna, jest wyważona, ciekawa i intrygująca.

Polecam ten lekki kryminał, który umili ten zimowy czas.

Informacje dodatkowe o Morderstwo w zimowy dzień:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2023-11-08
Tytuł oryginału: Murder on the Pier
Dodał/a opinię: anatomiaemocji

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Morderstwo w zimowy dzień

Kup książkę Morderstwo w zimowy dzień

Morderstwo w księgarni
Merryn Allingham0
Okładka ksiązki - Morderstwo w księgarni

Poznaj Florę Steele - przebojową właścicielkę księgarni, rowerzystkę, marzycielkę po uszy zakochaną w książkach! Pewnego ranka Flora otwiera swoją księgarnię...

Morderstwo w kaplicy
Merryn Allingham0
Okładka ksiązki - Morderstwo w kaplicy

Właścicielka księgarni Flora Steele oraz przystojny pisarz kryminałów Jack Carrington muszą rozwiązać zagadkę nietypowego morderstwa! Flora właśnie zamyka...