Jesteśmy w połowie wakacji i mam dla Was recenzję książki, którą z przyjemnością przeczytacie właśnie teraz. Pióro Helenki jest lekkie, dlatego doskonale sprawdzi się nad wodą czy morzem, kiedy leżąc pod parasolem możemy oddać się przyjemnej lekturze.
Historia Zosi i jej narzeczonego jest ścisle związana z historią Ady i Radka. Więc najlepiej czytać jedna po drugiej.
Zosia leczy zranione serce po odejściu Patryka, który zniknął bez słowa. Jednak życie toczy się dalej, przynajmniej zawodowo wszystko się układa jak należy. Pomimo że kobieta kocha swoją pracę i rodziców, czuje jakby się dusiła w Czarnym Lesie.
Jej ukochany pałac w Szczekocinach wymaga odnowy i remontu. Niestety są to potężne koszty, na które nie stać gminy. Zosia dostaje jednak możliwość uratowania ukochanego zameczku, która jest powiązana z wyjazdem służbowym do Warszawy, gdzie poznaje wysoko postawionych biznesmenów. Zosia wpada w oko kilku mężczyznom, przeżywa trudne chwile, ale także poznaje miłość swojego życia.
Dostęp do serca dziewczyny nie jest prosty, gdyż na Zosi nie robią wrażenia pieniądze i bogactwo. Ona chce czuć się swobodnie w towarzystwie wybranka serca. Tylko czy to zranione serce pozwoli zbliżyć się do niej komukolwiek?
To była kolejna cudowna historia Heleny. Czyta się ją szybko i z ogromną przyjemnością. Dużo się działo w życiu i sercu Zosi, ale także poznajemy Nathana, który staje się potencjalnym wybrankiem dziewczyny. Helena kończy ten tom happy endem, ale zapowiedziała kolejny i jestem go strasznie ciekawa, bo ten wątek brutalnie ucięła. Teraz przynajmniej wiem dlaczego. Czekam na jego rozwinięcie.
Zosia jest skrzywdzona przez facetów. Od najmłodszych lat odczuwa, że jest nic nie warta , przez co jej samoocena jest niezwykle niska. Wszystkie wydarzenia sercowe też nie powodują, że zmienia myślenie na swój temat. Dopiero Nathan sprawia, że zaczyna myśleć iż może nie jest aż taka zła i nic nie warta.
Nathan to mężczyzna, który też swoje przeżył, co ukształtowało go na takiego a nie innego człowieka. Jest niezwykle majętnym człowiekiem, któremu wpadła w oko Zosia. Oboje mają wrażenie jakby spotkali się, by pomóc sobie nawzajem. Czeka ich wiele zawirowań, pięknych, ale także przykrych chwil. O czym oczywiście nie mogę Wam nic napisać....
Kończąc polecam Wam tą serię. Jest idealna na letnie wypady do lasu czy nad wodę. To książki dosłownie na jedno posiedzenie. Czytajcie a nie będziecie żałować!
Polecam
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-06-30
Magdalena Górska
Czy szczęście jest nam dane na zawsze? Dominik, znany kiedyś jako Zły, postanowił zostać uczciwym obywatelem. Jest szczęśliwy z ukochaną kobietą i ich...
Włoch, Niemiec czy Polak? - gorący romans z niebezpieczną aferą w tle. Wanda, absolwentka stosunków międzynarodowych, podejmuje pracę we Wrocławiu, w...