Okładka książki - Nevio

Nevio

Tom 4 cyklu Psychole

„Bo szczęście było na wyciągnięcie ręki, lecz tę rękę jej obcięto i już nie mogła go dosięgnąć”

Dzięki pewnym bursztynowym oczom, miał możliwość uratowania innych bursztynowych oczu, ale przez trzecie, a właściwie drugie bursztynowe oczy doprowadził do najgorszego, co mogło go spotkać i doprowadził do nieodwracalnego …

Gdybym mogła pojawić się w tej książce i choć na moment móc skonfrontować się z Nevio, to nie wiem czy on, albo chociaż jego genitalia przeżyłby to spotkanie. Od początku go nie lubiłam, może współczułam, może ciut żałowałam, ale nie lubiłam. Dzięki Nel pokazał się z nieco łagodniejszej strony, a potem jednym wypowiedzianym zdaniem zepsuł wszystko i doprowadził do tragedii przez duże T.

Ale od początku.

Nevio zarabia na handlu organami, oraz sprzątaniem skutków ubocznych najgorszych procederu. Zabija, torturuje i robi to z prawdziwą przyjemnością.

Pewnego dnia mężczyzna dostaje dochodówą fuchę w specjalnym studio filmów pornograficznych dla bardzo wyjątkowych klientów, a raczej ich chorych perwersyjnych gustów. Tam właśnie trafia Nel - była policjantka oddalona ze służby za skatowanie zwyrodnialca - oprawcę jego własnego dziecka. Wakacje marzeń przekształcają się w jednej chwili w horror gdy dziewczyna dowiaduje się gdzie trafiła.

Jednak gdy Nevio pierwszy raz patrzy w jej bursztynowe oczy, postanawia zatrzymać ją dla siebie. Ich relacja szybko ewoluuje na książkowo „sztokholmską”, by potem przeradzać się w coś jeszcze głębszego. Jednak gdy nieoczekiwanie do gry wracają inne bursztynowe oczy, tak różne od tych Neli, zaczyna się prawdziwe piekło, z którego zarówno dla niej jak i dla niego nie będzie już nigdy powrotu.

No powiem Wam, że jakoś nie mogę się pozbierać po tej książce i nawet nie chodzi o wszystkie na prawdę BARDZO drastyczne sceny ( niektóre przekartkowałam bez czytania ), ale o to wszystko, co od początku do końca wydarzyło się między bohaterami. Każdy z wcześniejszych bohaterów serii psychole był diabłem w ludzkiej skórze, ale ten, ten doprowadził do niewyobrażalnej tragedii, nawet bez własnego udziału, a raczej w skutek wypowiedzianego przez niego jednego zdania. A ona? Silna, nieugięta , niepokorna  zbyt pochopnie oddała „swoje oczy” ostatecznemu oprawcy.

„Nevio” to książka, w której wiesz, że będzie się działo źle, ale nawet nie wyobrażasz sobie nawet jak bardzo…

Jeśli nie boisz się bardzo, ale to bardzo kontrowersyjnych treści, które są oczywiście w przypadku książek Agi fikcją literacką, to śmiało otwieraj i czytaj tę książkę, ale musisz wiedzieć jedno, to nie będzie „ładna” historia. Agnieszka potrafi jak mało kto wstrząsnąć czytelnikiem i sponiewierać swoich bohaterów, ale również sprawić, że długo nie da się zapomnieć tych historii i tych bohaterów, nawet jakby bardzo się chciało.

Polecam wszystkim, którzy wiedzą na co się piszą, bo pewne jest jedno zabierając się za „Nevio” trzymajcie się mocno, bo to prawdziwa jazda bez trzymanki i bez żadnych reguł.

Chociaż z obawą, z niejakim masochizmem  emocjonalnym oraz ciekawością czym jeszcze autorka nas zaskoczy - czekam oczywiście na więcej.

Informacje dodatkowe o Nevio :

Kup książkę Nevio

The Queen of the fight
Agnieszka Kowalska - Bojar 0
Okładka ksiązki - The Queen of the fight

Bastian wychował się w domu dziecka, ma na koncie kilka wyroków i nieciekawą reputację bezwzględnego gangstera. Nieoficjalnie działa wraz ze znanym politykiem...

BESTSELLER
Agnieszka Kowalska - Bojar0
Okładka ksiązki - BESTSELLER

Żaneta wiedzie ustabilizowane życie. Skończyła studia i usamodzielniła się, wydając dwa poradniki dla kobiet, o niezwykle kontrowersyjnych tytułach. Lecz...

Opad
Opad