Powiedzieć o tej książce, że jest świetna czy genialna to jakby nie powiedzieć nic. Jeszcze nie spotkałam się z tak rewelacyjną fabułą. Tę książkę po prostu musiecie przeczytać.
Powieść Bartosza Szczygielskiego to jedna z najlepszych do tej pory przeczytanych przeze mnie książek.
Poznajemy Agatę. Kobieta ma nietypowy zawód, zajmuje się wróżeniem z kart, spogląda w karty i widzi przyszłość. Jednak pewnego dnia jeden taki seans zamienia jej życie w koszmar. Osaczona przez policję, dziennikarzy i tropiącego ją mordercę Agata próbuje dowiedzieć się o swojej przeszłości.
"Nie chcesz wiedzieć" to nietuzinkowa powieść z zaskakującą fabułą, przemyślaną w każdym calu. Autor serwuje nam masę zwrotów akcji przepełnionych porządną dawką emocji zapewnionych przez świetnie wykreowane główne bohaterki. To one zasługują na szczególną uwagę, do bólu realistyczne i gotowe poświęcić wszystko aby tylko odkryć prawdę. W tej historii wszystko jest ze sobą doskonale zgarne. Czytałam z zapartym tchem nie mogąc się oderwać nawet na moment.
"Nie chcesz wiedzieć" to książka, która czyta się sama i takich książek chcę więcej. Gratuluję autorowi pomysłowości. Już wiem, że to na pewno nie będzie ostatnie spotkanie z twórczością Bartosza Szczygielskiego.
Nie pozostaje mi nic innego jak zachęcić Was do czytania!
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2021-08-11
Ilona Wolińska
– Daleko jeszcze?
– Kawałek.
– To samo mówiłaś, jakieś dziesięć minut temu.
– Nic się nie zmieniło, to co mam ci powiedzieć.
Tylko ci, którzy nie mają nic do stracenia, nie boją się śmierci. Były komisarz policji, Gabriel Byś, pracuje na czarno. Ledwo wiąże koniec z końcem...
Gdyby tylko Maks nie poszedł na wagary... Gdyby tylko nie wpadł na tę tajemniczą kobietę... Gdyby tylko nie pomylił swojego plecaka z jej plecakiem......
Czasem lepiej nie wiedzieć, co dzieje się z naszym jedzeniem. Niewiedza jest błogosławieństwem.