Okładka książki -  Nie martw się, to tylko życie

Nie martw się, to tylko życie

Nie martw się, to tylko życie to nie jest powieść łatwa i przyjemna. Trzeba się skupić nad jej treścią, być uważnym, żeby nie uronić ani słowa. I choć ewidentnie jest to historia o śmierci, to posiada niebywałe przesłanie jak żyć, aby żyć pełniej, lepiej, bardziej. Reakcją na każdą śmierć jest początkowo niedowierzanie i wyparcie. Później dochodzi gniew, emocjonalny dystans, aż w końcu próba pogodzenia się z zaistniałą sytuacją. Adam Szewczyk świetnie oddał każdy z procesów zachodzących w Jakubie. Doskonale będą pasować w tym miejscu słowa autora: Mam nadzieję, że w historii o śmierci odnajdziecie iskrę życia. Wierzę, że ta książka otworzy przed wami nowe spojrzenie na to, co nieuniknione i na to, co ucieka nam wszystkim każdego dnia. Tym cytatem powinnam zakończyć. Jednak jeszcze przychodzi mi do głowy kilka spraw. Otóż, Nie martw się, to tylko życie to nie jest powieść dla każdego, choć każdy czytelnik znajdzie w bohaterze coś z siebie i nie jeden raz złapie się na tym, że czyta o tym, co mogłoby spotkać jego. Niektórym będzie niezmiernie ciężko przebrnąć przez historię Jakuba, ponieważ przede wszystkim obfituje w opisy. Okraszona wierszami, przed każdym rozdziałem, będzie stanowiła niezmiernie ciekawą lekturę dla bardziej wytrawnych czytelników. Refleksyjna, trochę filozoficzna, skłonna do kontemplacji, jednak nie przygnębiająca. Całość - http://monweg.blog.onet.pl/2015/08/13/nie-martw-sie-to-tylko-zycie-adam-szewczyk/

Informacje dodatkowe o Nie martw się, to tylko życie:

Data wydania: 2015-07-15
Kategoria: Inne
ISBN: 978-839419-590-8
Dodał/a opinię: Monika Piotrowska-Wegner

Zobacz opinie o książce Nie martw się, to tylko życie

Kup książkę Nie martw się, to tylko życie