Okładka książki - Nie pytaj. Klan Kennedych i kobiety, które zniszczyli

Nie pytaj. Klan Kennedych i kobiety, które zniszczyli

Mężczyźni z klanu Kennedych tworzyli historię Ameryki. Dla większości byli obrazem idealnym, byli darzeni szacunkiem, wręcz uwielbieniem. Jednak czy tacy byli naprawdę? Ich stosunek do kobiet pozostawiał wiele do życzenia, a prawda często była zupełnie inna niż obraz, który wszyscy widzieli. Jaka była prawda? Co takiego zrobili? Jak uniknęli konsekwencji własnych czynów?

W książce poznajemy historię trzynastu kobiet, których losy były związane z mężczyznami z klanu Kennedych. To historie niełatwe, pełne bólu i cierpienia, a jednocześnie takie, które naprawdę warto poznać. W książce znajdziemy odpowiedzi na takie pytania, jak „Czy Marilyn Monroe spotkałby tak tragiczny koniec, gdyby na jej drodze nie stanęli bracia Kennedy?”, „Jak to możliwe, że senator Ted Kennedy uniknął odpowiedzialności za śmierć Mary Jo Kopechne?”, „Czym naraziła się ojcu Rosemary Kennedy, że kazał poddać ją zabiegowi lobotomii i przez całe życie ukrywać przed światem?”, „Czemu żona Roberta F. Kennedy’ego jr., obecnego sekretarza zdrowia prezydenta Trumpa, popełniła samobójstwo?” i na wiele innych.

Mnie książka się podobała i niejednokrotnie zaskoczyła mnie w pozytywny sposób. Czytało się ją szybko, była ciekawa i wywołująca emocje.

„Nie pytaj. Klan Kennedych i kobiety, które zniszczyli” to książka, po którą moim zdaniem warto sięgnąć. Ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Biografie i literatura faktu

Zobacz opinie o książce Nie pytaj. Klan Kennedych i kobiety, które zniszczyli

Kup książkę Nie pytaj. Klan Kennedych i kobiety, które zniszczyli

Drapieżnik. Prawdziwa historia najbardziej nieuchwytnego mordercy
Maureen Callahan0
Okładka ksiązki - Drapieżnik. Prawdziwa historia najbardziej nieuchwytnego mordercy

Do ilu zbrodni mógł zainspirować go Mindhunter? Był zagadką dla profilerów. Przez ponad dziesięć lat przemierzał Stany w poszukiwaniu swoich...