Okładka książki - Nie za darmo

Nie za darmo

”I nawet gdybyś miał zamieszkać na Neptunie, to przed przeszłością nie uciekniesz. Będzie Ci szeptać w myślach i niczym nie zdołasz zatkać jej ust”.

Zniknął na cztery lata, a teraz wraca, odzyskać to, co stracił. George opuścił miasteczko i swoją narzeczoną, gdy na jaw wypłynęło nagranie, którego nie sposób było ukryć. Przez cały czas tułał się po różnych miastach, gdy jedno zdanie zmieniło jego całe nastawienie.

Co wyniknie z powrotu Dżina do miasta? Namiesza czy może wreszcie wszystko się ułoży?

To nie jest historia, z których znam autorkę, to jest coś innego i iście szalonego. Ciekawa byłam, jak potoczą się dalsze losy głównego bohatera. I otrzymałam coś, czego bym się nie spodziewała. W pozytywnym znaczeniu, gdyż uwielbiam takie pokręcone klimaty.

George zachowuje się jak maniak w pewnych sytuacjach i przez to zaczyna się naprawdę intrygująco. Wydaje się, że jest pewny tego, co robi i nikt i nic nie stanie mu na drodze ku realizacji celu. Spodziewa się, że wynikną duże komplikacje, lecz czy to ważne.

„Może nie znasz tego uczucia, ale ono jest jak iskry i mrowienie, pojawia się, kiedy dwa pasujące do siebie ciała znajdują się bardzo blisko siebie".

Fabuła już od samego początku daje nam niesamowite emocje. Nieprzewidywalne i skrajnie nieodpowiedzialne sytuację potęgują tylko ciekawość czytelnika.

Swoje myśli i uczucia odsłaniają przed nami George i Amy. To z nimi wędrujemy przez całą historię. I powiem, że to była podróż pełna wrażeń.

Wciągająca na całego i nie pozwalająca, choć na chwilę oderwać się od stron czytanej pozycji. Pochłania się ją w ekspresowym tempie. I chce się więcej i więcej.

Zakończenie jest zaskakujące, gdyż obstawiałam inny finał losów Georga. Autorka miała jednak swój plan, który zrealizowała w stu procentach.

I jej scenariusz bardziej mi się podoba niż mój własny. Dlatego to ona pisze, a ja czytam jej książki.

Polecam

Informacje dodatkowe o Nie za darmo:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-10-23
ISBN: b.d
Tytuł oryginału: Nie za darmo
Dodał/a opinię: Anitka_170

Zobacz opinie o książce Nie za darmo

Kup książkę Nie za darmo

Nie wszystko można ukryć, tak jak nie wszystko można naprawić

Więcej cytatów z tej książki

Czerwone i czarne
Liliana Więcek0
Okładka ksiązki - Czerwone i czarne

Góralka jedzie na Florydę za bandziorem, który totalnie zawrócił jej w głowie, chociaż nie chciała.Maja jest rozdarta. Michael wyjechał, a ona została...

Nie na sprzedaż
Liliana Więcek 0
Okładka ksiązki - Nie na sprzedaż

Collie Tunner pochodzi z Charlotte – miasta biznesu oraz bankierów – i to właśnie tam odbywa się uroczystość dwudziestopięciolecia ślubu rodziców...