Okładka książki - (Nie) żenię się

(Nie) żenię się

Co się stanie, jeśli Róża Dzika spotka Amadeusza Mocarza? Najpierw się zdenerwuje, a następnie zakocha. Roztrzepana dekoratorka ślubna i przystojny, oddany swojej pracy funkcjonariusz policji. Czy to może się udać? Moja odpowiedź brzmi, że jak najbardziej:)
Takie komedie romantyczne to ja mogę czytać codziennie! Lekkie, zabawne, subtelne, i słodziutkie niczym lukier marcepanowy na torcie weselnym. Choć postępowanie naszej szalonej parki może wydawać się niewłaściwe i gorszące, to jednak są oni tak sympatyczni, że nie sposób nie kibicować ich relacji. Wydarzenia komentowane są z perspektywy dwójki bohaterów, możemy więc poznać ich punkt widzenia i starać się usprawiedliwić ich zachowanie. Jedyne, do czego mogłabym mieć zastrzeżenia to pośpiech, z jakim zakochani sfinalizowali swoją znajomość. Gdybym nie wiedziała, że oboje są przed 40-stka, to z ich zachowania wywnioskowałabym, że to dwójka, owładniętych rządzą nastolatków, którym tylko jedno w głowie.
Wszyscy lubimy czytać takie historie, choć niekoniecznie chcielibyśmy być ich bohaterami. Bo zdrada to jednak zdrada i nikt nie lubi być oszukiwany przez ukochaną osobę. Szczególnie na kilka tygodni przed ślubem. Jak więc postąpi Amadeusz? Czy da się porwać miłosnym uniesieniom i zrezygnuje z planowanego ślubu? Jak zareaguje jego przyszła wybranka na wieść o tym, że nie jest już tą jedyną? Jeśli lubicie komedie romantyczne w stylu „Mój chłopak się żeni” czy „Powiedz tak” to będziecie zachwyceni tą książką. Ja bawiłam się przy niej znakomicie i na pewno szybko o niej nie zapomnę, bo autorka sprytnie zadbała o to, by nie była ty tylko kolejna nudna miłosna opowiastka.

.Ps. Od razu domyśliłam się zakończenia, myślę, że i wy także się go domyślicie. O ile, oczywiście uważnie oglądaliście film z Jennifer Lopez i Matthew McConaughey bądź inne mu podobne komedyjki.
Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuję jej autorce @nathalie.k.flower.writer

Informacje dodatkowe o (Nie) żenię się:

Data wydania: 2023-09-01
ISBN: 9788367822022
Dodał/a opinię: violetanddog

Tagi: komedia obyczajowa

Zobacz opinie o książce (Nie) żenię się

Kup książkę (Nie) żenię się

Jeszcze raz
Nathalie K. Flower0
Okładka ksiązki - Jeszcze raz

Po bolesnych przejściach Adrianna decyduje, że nie chce więcej kochać ani tęsknić. To postanowienie zaczyna upadać, kiedy na jej drodze staje Piotr. Chociaż...

Moi mężczyzni
Nathalie K. Flower0
Okładka ksiązki - Moi mężczyzni

Piękna książka, która zostaje w pamięci. Pisana z perspektywy mężczyzny. Opisuje miłość różnych postaci w książce i każdemu chciałoby się kibicować. Lekko...