Evalina Ivanova z jednej strony może odetchnąć a z drugiej ciągle musi pozostać czujna. Uwolniła się z rąk oprawcy ale to wcale nie oznacza, że kat o niej zapomniał. Wręcz przeciwnie.
Nasir Mansouri to były agent służb specjalnych i ochroniarz. Właśnie dostał swoje pierwsze zadanie w nowej firmie Metrix. To na pozór proste i lekkie zlecenie. Meksykańska wyspa Cozumel, słońce, relaks a przy okazji praca - śledzenie żony rosyjskiego gangstera. Problem w tym, że z każdą chwilą i z każdym kolejnym spotkaniem ze swoim celem mężczyzna jest coraz bardziej zaintrygowany Evaliną. Stopniowo rodzi się między nimi relacja a kobieta zaczyna mu ufać.
Co się stanie? Co zrobi Naz? Dokończy pracę? A co zrobi Eva? Odkryje prawdę?
Lubię twórczość autorki. Poprzednia seria bardzo przypadła mi do gustu i finalnie zebrała ode mnie wysokie oceny. Dlatego też z wielką przyjemnością sięgnęłam po kolejną premierę. Po pierwszy tom nowej serii.
Od samego początku lektura mocno mnie zaskoczyła. Czym? Ironią. Humorem. Lekkością i romantycznością. Urokliwe chwile spotkały główną parę bohaterów a te były bardzo w moim klimacie. Od razu na mej twarzy zagościł uśmiech a w sercu zrodziła się błogość. A to wszystko w ciągu jednej chwili potrafiło przemienić się w niepewność, morze obaw i przerażenia, bowiem autorka skutecznie mąciła spokój i wprowadzała elementy sensacyjne. Takie, że włos się jeżył a w głowie rodziły się co rusz kolejne pytania co do dalszego rozwoju wydarzeń.
Świetna kreacja bohaterów. Sympatyczni i pełni niewiadomych, które odkrywałam w przyjemnością.
Evalina okazała się być niezmiernie błyskotliwa, inteligentna, odważna, silna a jednocześnie wrażliwa i urocza. Pełnego obrazu uzupełniała jej bezpośredniość i szczerość. Świetna babka po przejściach, która za wszelką cenę pragnęła wolności.
Nasir emanował pewnością siebie. Ironiczność i tu była plusem. Ta delikatność i zrozumienie w połączeniu, siłą i charyzmą była świetna.
Świat zbliżeń seksualnych być równie wyjątkowy, co nasza para. Zresztą już początkowe aluzje i pojawiające się kolejno małe kroczki na przód fajnie budowały klimat. Tworzyły fajną atmosferę i odczuwałam ten żar i przyciąganie między nimi. Tę chemię, która z każdą kolejną stroną przyjemnie nadawała odpowiedniej atmosfery. Szczególnie sceny uniesień przypadły mi do gustu. Ta pierwsza była wyjątkowa. Zarówno dla nich samych, jak i dla mnie - najważniejsza okazała się być wzajemna troska i zrozumienie a nie dzika żądza. Czystość uczucia podana na tacy.
Budowa napięcia również na plus. Elementy zaskoczenia także. Nutka sensacji odpowiednio burzyła spokój i powodowała, że włos się jeżył. Natomiast za finał mam ochotę krzyczeć z frustracji. No bo jak można zakończyć pierwszą część w takim momencie i skazać czytelnika na tak wielką niewiadomą?!? No jak? Świetna zagrywka ale moje nerwy i cierpliwość zostały wystawione na ogromną próbę.
Cóż, kochani, czytajcie. Uczycie na tle mafii ale w takim wydaniu, w jakim jeszcze nie czytaliście. Ja zostałam wessana i przemielona. Przepadłam na starcie. To była satysfakcjonująca lektura. Romantyczna, gorąca i pełna ryzyka oraz czyhającej śmierci.
Polecam
Współpraca: Wydawnictwo NieZwykłe
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2022-08-18
Tytuł oryginału: Dangerous Beauty
agnieszka_rowka
Jego przyszła żona go nienawidzi, ale oboje muszą zgodzić się na ten układ.Jackson Boudreaux to bogaty i przystojny mężczyzna, który bardzo niemile...
Za każdym razem siadał przy stoliku, który ona obsługiwała. Za każdym razem śledził ją wzrokiem i wywoływał u niej dreszcze. Pewnej nocy stał się kimś...