Okładka książki - Niebezpieczne związki

Niebezpieczne związki

Do tej pory unikałam opowiadań. Wychodziłam z założenia ,że żeby historia mnie wciągnęła, żebym zaangażowała się w przeżycia bohaterów, potrzeba więcej niż 20-30 stron. Jednak tu gdy spojrzałam na to ile ciekawych autorek dorzuciło nieco swojej twórczości, postanowiłam się skusić i nie żałuję. Część z autorek już znałam, ale po tej antologii wiem, że muszę lepiej poznać twórczość kilku kolejnych.

Paulina Świst - kobieta , której książki cechuje niebywałe poczucie humoru i duża dawka namiętności. W jej opowiadaniu mamy szczyptę niebezpieczeństwa, ryzyko i ten ogień między bohaterami, którego czytelnikom nigdy nie żałuje. Humoru mniej niż zwykle ale mimo to nie dała się nudzić.

Kinga Litkowiec - królowa romansów mafijnych . Tu opowiadanie również z tym wątkiem i przyznam , że bardzo wciągające oraz pozostawiające wielki niedosyt. Chciałabym poznać tę historię dokładniej, rozwiniętą może nawet na więcej niż jeden tom.

K.C. Hidderstorm - jej styl mi się podoba, ma w sobie to "coś" co nie pozwala odłożyć książki czy tak jak tu opowiadania . Urocza historia uciekającej pary między którą dyskretnie rodzi się uczucie. Bardzo fajne.

Edyta Folwarska - nie czytałam jeszcze jej książek ale ...po tym opowiadaniu mam zamiar poznać lepiej jej twórczość. Niezaprzeczalnie zaintrygowała i też wkurzyła, bo jak można zostawiać czytelnika w takim momencie bez wiedzy co dalej ???

Anna Wolf - mam za sobą dopiero jedną jej książkę przyznam , że to opowiadanie podobało mi się bardziej niż ona. Dała jakby przedsmak dłuższej historii i ciekawi mnie czy będzie okazja poznać jej całość.

Magdalena Winnicka - no kobietę podziwiam. Przeżywałam każdy tom jej Grzechów mafii, bo na początku miałam tej serii wiele do zarzucenia. Z tomu na tom było widać postęp , finał był rewelacyjny i to opowiadanie, nawiązujące do serii, było rewelacyjne . Naprawdę coraz większe uznanie ma z mojej strony ta autorka . Polecam

Alicja Sinicka - jej książki obserwuje, kuszą i mam zdecydowanie w planie a to opowiadanie utwierdziło mnie w przekonaniu , że warto . Krótka historia ale z dreszczykiem , emocjonująca i niezaprzeczalnie zaskoczyło mnie mocno zakończenie .

Pozostałe były nieporywające ale też nie szczególnie nudne . Całość oceniam jako zbiór wart uwagi , z którym bardzo przyjemnie spędziłam czas i uważam, że każdy tu znajdzie coś co mu się spodoba.

Polecam.

Informacje dodatkowe o Niebezpieczne związki:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-08-11
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: Romans erotyczny bóg

Zobacz opinie o książce Niebezpieczne związki

Kup książkę Niebezpieczne związki