Związek na odległość to wyzwanie tylko dla odważnych i szalenie zakochanych. Te dwa określenia pasują jednak idealnie do Grace i Jacka, którzy mimo setek kilometrów, które niespodziewanie wyrosły między nimi, postanowili się nie poddawać i walczyć o swój świeży i bardzo namiętny związek. Sekstelefony, namiętne wiadomości i nieliczne, choć upojne spotkania- tyle musi im wystarczyć, jednak wkrótce na horyzoncie pojawią się też ciemne chmury...
Jack właśnie przygotowuje się do premiery filmu, który otworzył mu drzwi do wielkiej kariery. Grace z kolei szykuje się do powrotu na scenę i spędza całe dnie na próbach do pierwszego od lat musicalu. Oboje są zestresowani, podekscytowani i mają dla siebie mniej czasu, niż by chcieli. Nieoczekiwanie różnica wieku między nimi znów wypływa na powierzchnię, ponownie pojawiają się złośliwe komentarze pod adresem dużo starszej Grace i kobieta zaczyna się zastanawiać nad tym czego naprawdę pragnie w życiu. Jakby tego było mało spędza teraz całe dnie z Michaelem, dawnym przyjacielem, który na studiach złamał jej serce, a teraz reżyseruje sztukę, w której kobieta gra główną rolę. Grace stąpa po cienkim lodzie, czy będzie potrafiła podjąć właściwą decyzję?
Szalona, pewna siebie, zabawna i nieprzyzwoita- taka jest Grace Sheridan i takie są jej przygody, które z całą pewnością przypadną do gustu wszystkim kobietom- tym równie zwariowanym, co bohaterka, ale także takim, które o podobnych szaleństwach marzą jedynie w skrytości ducha. Grace nie da się nie lubić, jest wspaniałą przyjaciółką, kochającą partnerką i po prostu świetną babką. Jestem pewna, że tłumy kobiet z pewnością chciałyby być takie jak ona, a jej własna przeszłość udowadnia, że w zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie.
Obydwa tomy mają identyczny poziom- są pikantne, zabawne i zapewniają kilka godzin świetnej rozrywki. Ku mojemu przerażeniu, pojawiło się tu jednak o wiele więcej Michaela, przez co zaczęłam się naprawdę martwić gdzie w zasadzie zmierza ta historia. Co więcej, gdy poznałam dawnego przyjaciela Grace, naprawdę go polubiłam i sama odrobinę pogubiłam się we własnych uczuciach. Jedno jest pewne, tą książkę czyta się dosłownie jednym tchem, nie mogąc się doczekać co będzie dalej.
O CZYM? ,,Niegrzeczna przyjaźń", to drugie spotkanie ze zwariowaną, rudowłosą Grace i jej dziewięć lat młodszym kochankiem. Sporo tu pikanterii, miłosnych rozterek i zabawnych sytuacji. Ja z Grace i Jackiem zawsze świetnie się bawię i jestem pewna, że Wy również będziecie, jeśli tylko dacie tej parze szansę.
Informacje dodatkowe o Niegrzeczna przyjaźń:
Wydawnictwo: Pascal