Weronika Filipowicz jest trzydziestoletnią singielką i wciąż mieszka z rodzicami na starym
osiedlu w Krakowie. Ma niewyparzony język i często przez to wpada w kłopoty.
Hubert Paterson to zamożny właściciel warsztatu samochodowego położonego na obrzeżach miasta. Niedawno wyszedł z więzienia i chce od nowa rozpocząć życie.
Wypadek samochodowy staje się przyczyną całej serii nieoczekiwanych i zaskakujących wydarzeń. Jakie tajemnice skrywa kobieta? Czy jej uporządkowane, na wskroś nudne życie nauczycielki to tylko pozory, pod którymi kobieta ukrywa zupełnie inne oblicze?
Czy demony z przeszłości Huberta pozwolą mężczyźnie związać się z Weroniką na stałe?
Książka "Niegrzeczna" jest debiutancką powieścią autorki, często sięgam po debiuty, ponieważ bardzo lubię poznawać nowych autorów i za każdym razem jestem ciekawa czym mnie dany autor zaskoczy. Jeśli chodzi o książkę @ninakeller to została ona napisana prostym i lekkim językiem, co z pewnością sprawią, że czyta się ją szybko, jednak jeśli chodzi o sam pomysł na fabułę, to tutaj niestety mnie nie porwało... Zapowiadało się naprawdę ciekawie, ale mam wrażenie, że autorka nie dopracowała swojej powieści wystarczająco. Historia została przedstawiona z perspektywy głównej bohaterki - Weroniki, co pozwoliło mi lepiej ją poznać, dowiedzieć się co czuje, myśli, a tym samym lepiej zrozumieć jej postępowanie oraz decyzję, chociaż nie ze wszystkim w tej kwestii się zgadzałam. Weronika nie wzbudziła we mnie jakiś szczególnych emocji, a nawet czasami dosyć mocno działała mi na nerwy, wydaje mi się, że Hubert był tutaj trochę barwniejszą postacią, mężczyzna z trudną przeszłością. Akcja powieści pędzi tutaj jak szalona i według mnie w przypadku tej książki działa to akurat na minus, w skutek tego książka stała się dla mnie trochę niezrozumiała. To niestety książka z gatunku tych, które nie zostają na dłużej w mojej pamięci, ale myślę, że może znaleźć swoich zwolenników. Moja ocena 5/10.
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2022-09-22
zakochanawksiazk
Co się może wydarzyć, kiedy dwoje ludzi z różnych światów spotka się w Bieszczadach Miłość, namiętność i rock! Maciej Cichosz to wokalista rockowego...