Okładka książki - Nieobliczalna

Nieobliczalna

Jakie to było dobre! Ta książka wciąga od pierwszej strony i do ostatniej nie pozwala się oderwać. Mimo że nie jest to thriller, który trzyma czytelnika w klimacie mroku i dusznej atmosfery, to jego fabuła jest tak intrygująca, że ciężko ot tak odłożyć tę książkę bez jej ukończenia.

Alicja, Martyna i Adelina to trzy kobiety, które dzieli wiele, a łączy jeszcze więcej - mężczyźni. Alicja z troski o swojego syna jest w stanie zaryzykować życie przyjaciółki. Martyna ze strachu przed mężem odnajduje szczęście w ramionach młodszego faceta. Adelina, chcąc zbliżyć się do swojego wroga, jest zdolna do wielu poświęceń. Tytułowa Nieobliczalna, to każda z trzech bohaterek. Ich determinacja w dążeniu do celu jest tak wielka, że kiedy sytuacja się zagęszcza, zmieniają się też ich priorytety.

To nie jest klasyczny thriller, w którym przez całą jego akcję bohaterowie wraz z czytelnikiem próbują dojść do prawdy, kto jest oprawcą, a kto ofiarą. Tu w prologu dowiadujemy się, że znaleziono ciało kobiety, a następnie akcja prowadzona jest w taki sposób, jakby w ogóle nie było o tym mowy. Poznajemy losy bohaterów od pierwszego pstryczka, który wywołał lawinę kolejnych wydarzeń. Autorka tak sprytnie poprowadziła całą historię, że możemy jedynie domyślać się, która z kobiet to ta z prologu. Ale czy na pewno?

Bierzcie i czytajcie, bo warto!

Informacje dodatkowe o Nieobliczalna:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2022-10-12
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Nieobliczalna

Kup książkę Nieobliczalna

Jaka będzie ta nowa rzeczywistość - moja bez matki, jej bez męża, Alicji bez przyjaciółki? Coś zyskałyśmy, coś straciłyśmy. Nie mam zamiaru bawić się w proroka i przewidywać przyszłości. Czas zrobi bilans zysków i strat, a po latach okaże się, której z nas wyszło to na dobre.

Przyjechała nie w porę. Będzie tego żałować. Ja też potrafię być bezwzględna i nieobliczalna jak ona.

Więcej cytatów z tej książki

Ekipa na tropie. Niezapomniane urodziny
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Ekipa na tropie. Niezapomniane urodziny

Ekipa na tropie kolejny raz musi zmierzyć się z... Filip, młodszy brat Kuby zaplanował niezwykłą niespodziankę dla Kuby, postanowił zorganizować niezapomnianą...

Oszukana (audiobook)
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Oszukana (audiobook)

,,Jestem Lena, mam dwadzieścia trzy lata, interesuję się fotografią, mieszkam w uroczej willi nad jeziorem. W wielkim domu, otoczonym lasem, tylko ja,...