Poznając I tom serii Colombian Mafia „Niezapomniane wakacje” byłam przekonana,że kolejne części nie wzbudzą we mnie tyle emocji!Jakże się pomyliłam!
Autorki ponownie zabierają do świata kolumbijskiej mafii pomieszanym z mafią meksykańską w których życie jest nieprzewidywalne i niebezpieczne.
Dzięki silnym charakterom postaci i ich bezkompromisowemu działaniu w mafii dostarczają nam emocji na najwyższym poziomie.Uczestniczymy w likwidowaniu wroga,torturach oraz prowadzeniu biznesu legalnych i nielegalnych.A pomiędzy tym jest relacja dwójki osób skazanych na siebie.
Silna postać Lupity,która zna swoją wartość obfituje w niezliczoną ilość emocji i to mi się bardzo podobało.Nie boi się wyzwań i działań w świecie mafijnym.Potrafi swoimi działaniami udowodnić,że nie ma skrupułów podołając każdemu zadaniu.Skazana przez najbliższych na aranżowane małżeństwo nie przebiera w środkach,by pokazać swoją siłę.
Jestem oczarowana tą niesamowitą historią . Poznane wydarzenia wielokrotnie mnie zszokowały a także poruszyły.Wielowątkowość fabuły sprawiała,że na długo zostanie w mojej pamięci.Dynamiczność akcji nie pozwoli odpocząć,ponieważ ciagle coś sie dzieje.Nie tylko w sferze zawodowym bohaterów,ale również prywatnym.Macario,Alena,Mimi wnoszą do tej historii mnóstwo ciekawych zdarzeń,które powodują poznanie dalszych ich losów.
Uwielbiam styl autorek i tego jak działają na emocjach czytelnika.Potrafiły sprawić,że odłożyłam książkę dopiero po przeczytaniu ostatniej jej stronę.W tej historii mamy wszystko to,co chcielibyśmy znaleźć w romansie mafijnym!
Gorąco wam ją polecam
Wydawnictwo: Dlaczemu