Guadalupe Sanchez (Lupite) poznałam już w pierwszej części jako charakterną, silną i żywiołową mafijną księżniczkę. Po trupach stąpała do celu , ale nigdy z niego nie rezygnowała. Pragnęła być jak brat i razem z nim u jego boku rządzić imperium Kolumbijskiej mafii. Była niebezpiecznym pięknem , którego należy się wystrzegać.
Niespodziewanie na jej drodze staje Florentino Bustamante. Następca bosa Meksykańskiego kartelu , który w ramach zadośćuczynienia za zabójstwo swego kuzyna , chce pojąć Guadalupe za żonę.
Rodzina Sanchezów aby uniknąć rozlewu krwi , postanawia wydać Lupitę za Florentina i tym samym zjednoczyć zwaśnione kartele.
Każde z nich poprzysięga zemstę na współmałżonku , co niestety nie może skończyć się dobrze.
Nie wiedziałam czego mam się spodziewać w drugiej części serii Colombian Mafia. Jednak , kiedy przeczytałam pierwszy rozdział , wiedziałam że tam będą lecieć nie iskry , a konkretne fajerwerki. Autorki poraz kolejny pokazały nam okrutny świat mafii pełen nienawiści i nielegalnych interesów, oraz tym razem ukazały to , jak łagodzi się zatargi między rodzinami. Złość i gorycz jaka się we mnie zrodziła była niedoopisania. Nie potrafiłam wyobrazić sobie , tego , jak musiała się czuć. Zastawiona jak jakieś zwierzę lub rzecz. Jednak wiedziałam , że pomimo silnego przeciwnika , dziewczyna sobie poradzi.
Lupita jest kolejną silną kobiecą postacią w tej serii , która musiała stawić czoła swojemu oprawcy. I chociaż miała o wiele więcej szczęścia niż Alena i jej szanse ze względu na pochodzenie były w miarę wyrównane , również musiała przejść długą drogę. Bardzo cieszyłam się , kiedy mąż pozwolił Lupicie na wykazanie się i udowodnienie tego jak lojalną jest osobą , i że jeżeli coś robi , to robi to całą sobą.
Seria ta sprawiła , że moja fascynacja ulokowała się nie na okrutnym mafiozie , lecz na jego kobiecie. Bo zarówno w pierwszej , jak i w drugiej części to właśnie jej oddawałam swoje serducho. Są idealnym przykładem tego , iż każda kobieta , pomimo wszystkiego powinna walczyć o swoje.
Po raz kolejny muszę napomnieć , że ta historia nie jest dla każdego. Autorki nie oszczędzają czytelników. Każdy najmniejszy szczegół jest idealnie opisany jak w niejednym dobrym horrorze.
Dziękuję autorkom oraz wydawnictwu , za możliwość poznania historii Lupity i Flo ♥️
Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2023-09-13