Okładka książki - Nowe serce Poli Neri

Nowe serce Poli Neri

Kiedy masz wrażenie, że w Twoim życiu nic się nie układa i tracisz nadzieję na to, że kiedyś los się odmieni, koniecznie sięgnij po prozę Danki Braun, a zwłaszcza po jej najnowszą powieść pt. „Nowe serce Poli Neri”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Prozami, bo historia tytułowej bohaterki najlepiej udowadnia, że po każdej burzy wychodzi słońce.

Pola, a właściwie Apolonia Nerowska, ma niemal wszystko: pisarski talent, kochająca rodzinę, nietuzinkową urodę. Nie ma tylko najważniejszego: zdrowia. Choroba serca zmuszą ją do nieustannych ograniczeń, a jedyne, co może dać jej nadzieję na normalne życie, to transplantacja zajętego chorobą organu. Na szczęście los uśmiecha się do Naszej bohaterki i daje jej drugą szansę. Tylko czy Pola będzie umiała ją wykorzystać?

Po raz kolejny jestem pełna podziwu dla autorki, która z pozornie prostych, życiowych historii tworzy wielowątkowe opowieści, dopasowując elementy narracyjne tak, by czytelnicy mogli odkrywać je w trakcie lektury i niczym puzzle układać w interesujący obraz ludzkich postaw i relacji w sytuacjach skrajnych. „Nowe serce Poli Neri” to nie tylko opowieść o trudnych kolejach losu młodej kobiety zmagającej się z chorobą, ale również próba ukazania, jak często zupełnie przypadkowo spotykamy na swojej drodze ludzi, którzy z dnia na dzień stają się dla Nas całym światem.

Szczególnie ciekawy jest w tej historii wątek kryminalny, związany z tajemniczą śmiercią Heleny (czasem Leny), dziennikarki śledczej, która naraziła się wielu prominentnym ludziom. Tropów do rozwiązania tej zagadki poszukujemy razem z Polą Neri, jednak to literacka bohaterka ma znacznie więcej do stracenia niż zaciekawiony czytelnik.

Po lekturze „Nowego serca Poli Neri” mogę powiedzieć tylko jedno: tak powinno się pisać powieści! Rozbudowana fabuła, charakterystyczni bohaterowie i pokaźny ładunek emocjonalny to recepta na bestseller, którym może stać się najnowsza książka Danki Braun.

Informacje dodatkowe o Nowe serce Poli Neri:

Kup książkę Nowe serce Poli Neri

Zabójczy urok blondynki
Danka Braun0
Okładka ksiązki - Zabójczy urok blondynki

Do ekskluzywnego hotelu pod Jasłem przyjeżdża na urlop grupka znajomych. Wśród gości jest Robert Orłowski z rodziną oraz słynąca z miłosnych podbojów...

Nie pamiętam Cię, córeczko
Danka Braun0
Okładka ksiązki - Nie pamiętam Cię, córeczko

W jednym z krakowskich szpitali przebywa młoda pacjentka, która na skutek urazu głowy straciła pamięć. Nie wie, kim jest ani jak się nazywa. Po kilku dniach...

Opad
Opad