W poprzedniej części trylogii poznajemy Wierkę. To młoda kobieta, która została zmuszona, żeby wyjść za mąż za swojego brata Nikitę Doneckiego. Wkrótce po ślubie zniknęła i ślad po niej zaginął. W tej części autorka opisuje losy młodziutkiej Wierki Doneckiej.
Dziewczyna po ślubie miała dość wszystkiego, swojej chorej rodzinki i całej tej sytuacji, w którą wmanewrował ją własny ojciec. Postanowiła ukryć się na jakiś czas. O pomoc po prosiła wroga swojej rodziny. Tamten poproszony przez Wierkę z ogromną przyjemnością ją ukrył. Wymyślił plan, w którym najpierw dziewczynę ukryje w Polsce, a potem potem chce się wzbogacić, sprzedając ją.
Początkowo Wierka trafiła pod opiekę Brunona. Jego osoba przewija się we wcześniejszych częściach trylogii, ale dopiero teraz możemy go bliżej poznać. To przystojny, wysportowany mężczyzna, policjant na usługach mafii.
Bruno jest pod ogromnym wpływem Wierki. Stopniowo zaczyna się zmieniać, zauważa, że jego dotychczasowe życie nie było do końca dobre. Z czasem dociera do niego fakt, że los Wierki nie jest mu obojętny, zaczyna żywić do niej cieplejsze uczucia. O swoich uczuciach zorientował się dopiero po telefonie tajemniczego mężczyzny, który poinformował Brunona o swoich planach względem Wierki. Mężczyzna chce sprzedać dziewczynę i po prostu zarobić na niej.
Bruno zrozumiał, że nie może dopuścić, żeby Wierka została sprzedana. Odkrywa, że zależy mu na tej dziewczynie znacznie bardziej niż się spodziewał. Organizuje im ucieczkę.
Czy uda się im uciec przed mafią i jej zemstą? Czy tych dwoje ma jakiekolwiek szanse by być razem, tworząc szczęśliwy związek?
Tak jak poprzednie tomy, ten czytało mi się super. Początkowo nie za bardzo podobało mi się, że autorka pomija pierwszych bohaterów trylogii, Luizę i Rafała. Jednak teraz po skończeniu czytania uważam, że trylogia jako całość jest świetną i lekka lekturą. Dowiadujemy o dalszych losach praktycznie wszystkich bohaterów, poza jednym. Dlatego autorka napisała dodatek do trylogii, w którym opisała losy ostatniego bohatera. Mam nadzieję, że kiedyś przeczytam, bo ciekawi mnie dlaczego tak a nie inaczej stało się z ..... A nie napiszę Wam z kim. Musicie sami przeczytać.
Polecam
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2021-01-27
Magdalena Górska
Druga część bestselleru „Jego wysokość” to najgorętsza historia, jaką przeczytacie w tym roku. Pełna namiętności, dramatów i rozterek Izabelli...
Czy można zwlekać z miłością?Trzydziestoletnia Olga jest kobietą wykształconą, majętną i atrakcyjną. Zmagając się z życiowymi problemami – chorobą...