Okładka książki - Oddział D

Oddział D

"Oddział D" to dzisiejsza premiera autorki, która wzbudza wiele emocji zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych.
Autorka jest numerem jeden na listach Amazona, a jej książki nie schodzą z list bestsellerów. A jednak czytelnicy sporo jej minusują.

Freida McFadden ma tak niebywale lekkie i przyjemne pióro, że sami nie wiemy w którym momencie jesteśmy kupieni i książki nie możemy odłożyć dopóki nie odkryjemy prawdy.
Chociaż ostatnie jej książki wypadły średnio w moich oczach to i tak chętnie sięgnęłam po kolejną. To juz uzależnienie od tej autorki.

Amy jest studentką medycyny, która odbywa staż w szpitalu psychiatrycznym. Od dawna obawiała się nocnego dyżuru na Oddziale D, który jest dla niej czymś okropnym, a zamknięcie i brak zasięgu potegują jej strach. Kolejne godziny nocnego dyżuru utwierdzają ją w przekonaniu, że dzieje się tam coś niepokojącego. Amy na oddziale trafia na zamkniętą tu swoją przyjaciółkę z młodzieńczych lat i od tej pory akcja zaczyna przyspieszać. Pojawiają się kolejne znaki zapytania.
Muszę przyznać, że ta historia mocno mnie wciągnęła i starałam się nie zwracać uwagi na pewne minusy. Chociażby jak można pomylić dżem z krwią.
Czy w dzisiejszych czasach zdarza się brak zasięgu w szpitalach?
Jednak wiadomo, że jest to najprostszy sposób na odizolowanie bohaterów.
Autorka przeplata przeszłość z tym co tu i teraz, miesza w głowach bohaterów. W pewnym momencie ciężko stwierdzić co jest prawdą, a co urojeniem.
Czytałam strona po stronie i byłam ciekawa, kiedy pojawi się Freida i jej puf z dymkiem. Nawet miałam swoje typy i rozwiązanie zagadki
Doczekałam się przy samym końcu, kiedy to finał okazał się nie być tak oczywistym.
Jako fanka twórczości autorki zawsze chętnie sięgam po jej książki.
Jej thrillery psychologiczne są tylko pozornie oczywiste, do momentu, aż was nie wciągnie fabuła, a wtedy autorka kręci wami jak chce. Chociaż czasem długo trzeba na to czekać😉

Informacje dodatkowe o Oddział D:

Wydawnictwo: Poznańskie
Data wydania: 2026-05-06
Tytuł oryginału: Ward D
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Oddział D

Kup książkę Oddział D

Zamknięte drzwi
Freida McFadden0
Okładka ksiązki - Zamknięte drzwi

Niektóre drzwi są zamknięte z jakiegoś powodu… Podczas gdy jedenastoletnia Nora odrabiała lekcje w swoim pokoju, jej ojciec dokonywał w piwnicy...

Idealny syn
Freida McFadden0
Okładka ksiązki - Idealny syn

Liam Cass to wzorowy uczeń, sportowiec, mistrz debat. Syn, jakiego każdy chciałby mieć.Jednak podczas przesłuchań w sprawie zaginięcia nastolatki pojawiają...