Okładka książki - Odkrywam świat. To moje emocje. Książka z okienkami

Odkrywam świat. To moje emocje. Książka z okienkami

Ostatnio w nasze ręce trafiły dwie książeczki od Wydawnictwa Jupi Jo! z serii „Odkrywamy świat”, czyli „To mój dzień” oraz „To moje emocje” z otwieranymi okienkami, które sprawdzą się już dla najmniejszych czytelników. Jak wiadomo dzieci poznają świat wszystkimi zmysłami, więc myślę, że takie książki, które opowiadają o tym, co robi się w ciągu dnia i jakie emocje związane są z różnymi czynnościami pozwolą dzieciom lepiej zrozumieć otaczający ich świat i to, co się z nimi dzieje. Bo wiadomo, że nauka najlepsza jest wtedy, gdy połączona jest z zabawą.

Rodzeństwo Mania i Tynio w „To mój dzień” poprowadzą Wasze pociechy po ich dniu i pokażą jak wygląda ich codzienna rutyna. A małe rączki dzieciaczków będą mogły odkrywać okienka i sprawdzać co się za nimi kryje. Z samego rana zobaczą jaka jest pogoda, co jedzą Mania I Tynio, jak się ubiorą, czy na jakie popołudniowe zajęcia chodzą. Jestem pewna, że wspólne odkrywanie okienek będzie dla dzieci świetną zabawą.

Z kolei „To moje emocje” pokazują różne emocje i pomagają dzieciom w ich zrozumieniu i prawidłowym nazywaniu. Emocje obecne są w życiu każdego z nas, więc dobrze, gdy już od małego dzieci będą wiedziały czym mogą być spowodowane i jak się je wyraża. Poznają czym jest radość, złość, smutek, strach, zdziwienie, zawstydzenie i znudzenie oraz w jakich sytuacjach z codziennego życia mogą występować.

Książki w łatwy i prosty sposób pomogą rozwijać mowę i zdolności manualne. Są one bardzo ładnie i solidnie wydane, więc z pewnością posłużą na bardzo długi czas. W książkach znajdują się realistyczne zdjęcia oraz piękne grafiki, które przyciągają wzrok. Dzieci będą mogły razem z Manią i Tyniem przeżywać wszelkie aktywności i wspólnie odkrywać małe i duże okienka. Polecamy.

Informacje dodatkowe o Odkrywam świat. To moje emocje. Książka z okienkami:

Kup książkę Odkrywam świat. To moje emocje. Książka z okienkami

Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Zima
Magdalena Młodnicka0
Okładka ksiązki - Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Zima

Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Zima ma poręczny format i poprzez zabawę wspiera rozwój manualny najmłodszych. Używając patyczka, dzieci zdrapują srebrną...

Dobrze mieć przyjaciela. (seria: Wielkie problemy małych ludzi)
Magdalena Młodnicka0
Okładka ksiązki - Dobrze mieć przyjaciela. (seria: Wielkie problemy małych ludzi)

Każdy może poczuć się samotny, gdy brakuje mu przyjaciela. Tak jak Róża, która przekonała się jednak, że warto cierpliwie poczekać na prawdziwą przyjaźń...