Okładka książki - Odnajdę cię

Autor: @camilla.en.official
Wydawnictwo: @wydawnictwo.kobiece @niegrzeczneksiazki
Premiera: 19.05.2021

10/10

,, Czułam, że jeśli nie zaczniemy rozmawiać o tym, co nas boli, to wszystko trafi jasny szlag. Coraz więcej wątpliwości krążyło w mojej głowie. Nie chciałam strącić tego, co miałam. Kochałam swojego męża i wierzyłam, że on mnie też kocha. Ale jeżeli przyszłoby mi się z nim rozstać, poczułabym ogromną ulgę. Każdy kolejny dzień mnie męczył."

Książka ,,Odnajdę Cię" autorstwa Camilli Em zabrała mnie do świata prawdziwego, który rządzi się swoimi prawami a pragnienie miłości i ciepła jest odległe.

Anna piękna i ambitna dziewczyna. Swoje marzenia wiąże z podróżami w odległe miejsca świata, które są dziełem sztuki stworzonym przez Boga, lecz wszystko się zmienia tuż po ślubie. Zaborczość męża sprawia, że podróż, jaką może sobie zaplanować to jedynie wyjścia do pracy. Brak wsparcia, brak miłości sprawia, że małżeństwo jest jedynie na papierze.

Grzegorz wypalony psychicznie, zmęczony związkiem z Justyną postanawia wyjechać do Anglii za pracą, choć to raczej można określić jako ucieczka przed dziewczyną, która wprowadziła w ich związek niestabilność. Praca pozwala odetchnąć a zmiana otoczenia, sprzyja nawiązaniu nowych znajomości. Jedno zdjęcie, jedno spojrzenie i zmienia się wszystko dla Grzegorza.

Czy tych dwoje ma szansę na szczęśliwe zakończenie? Czy toksyczne związki, w jakich się znaleźli, mają szansę przetrwać ? Czy Anna i Grzegorz spotkają się, pomimo dzielącej ich odległości?

Jestem zachwycona książką i jej realizmem bo przeniosłam się do świata, gdzie człowiek jest spragniony miłości i bliskości drugiej osoby. Problemy, z jakimi muszą zmagać się główni bohaterowie, ukazują brutalną rzeczywistość, gdzie dwoje bliskich sobie osób oddalają się, choć fizycznie są na wyciągnięcie ręki, to mentalnie dzieli ich przepaść.

,,Odnajdę Cię" to powieść, którą ja przeczytałam na jednym wdechu, ona pochłonęła mnie bez reszty. Główni bohaterowie sprawili, że przeżywałam razem z nimi ich upadki i wzloty. Decyzje, z jakimi musieli się zmierzyć, sprawiały, że kibicowałam każdej z nich i wierzyłam, że odnajdą się nawzajem w tym świecie, gdzie drogi są kręte i nie zawsze prowadzą nas do celu. Polecam!!!

Informacje dodatkowe o Odnajdę cię:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-05-19
Dodał/a opinię: Marta Wiczuk

Tagi: Tylko dla dorosłych bóg

Zobacz opinie o książce Odnajdę cię

Kup książkę Odnajdę cię

Zaopiekuj się mną
Camilla En0
Okładka ksiązki - Zaopiekuj się mną

Historia Lauren na pozór mogłaby przydarzyć się każdemu. Zbuntowana nastolatka, która wszystko wie lepiej i uważa, że rodzice nie są jej...

To ja Esclave
Camilla En0
Okładka ksiązki - To ja Esclave

Kim staje się osoba, która traci wolną wolę? Czy uwięzione serce i dusza mogą jeszcze na nowo pokochać? Julia to absolwentka architektury, która podczas...