Okładka książki - Odnaleźć przeszłość

Odnaleźć przeszłość

🅡🅔🅒🅔🅝🅩🅙🅐

(czytelniczka_z_promienistej)
Współpraca reklamowa z @i.daniszewska @wydawnictwoniezwykle

Dotychczasowe książki Igi kojarzyły mi się z tym, że posiadały w sobie mieszankę pikanterii, ciętych ripost, zabawnych sytuacji, to były takie książki z pazurem.
"Odnaleźć przeszłość" to coś zupełnie innego. Iga tą książką pokazuje inną stronę swojej twórczości.

Nie będę Wam tu streszczać fabuły, bo przecież nie o to chodzi. Natomiast musicie wiedzieć, iż historia Hazel jest w pewien sposób melancholijna, spokojna, ma w sobie pewną delikatność. Myślę, że nawet nie zakwalifikowałabym jej w stricte kategorie romansu, bo to nie jest 100% romans, więc nie nastawiajcie się na to. Ta książka dużo bardziej plasuje się w kategorii obyczajowej, z niewielką nutą romansu. Bo ten jest wyczuwalny, ale odgrywa się w tle, subtelnie i po cichu i w nieśpiesznym tempie.

"Mia­łam ser­decz­nie dość życia za­rów­no na
pie­*rzo­nej ulicy, jak i w cho­l*r­nym przy­tuł­ku dla bez­dom­nych. Cią­gle mu­sia­łam wal­czyć o przetrwanie, ciągle musiałam uważać..."

To książka nie tylko o utracie pamięci i próbie odzyskania dawnej siebie i swoich wspomnień.
To książka w której znajdziecie tajemnice, niedomówienia, zwroty akcji. I chociaż w moim przypadku, nie było elementu zaskoczenia, gdyż wszystkie puzzle ułożyły mi się w głowie ekspresowo, to nie znaczy, że nie czerpałam przyjemności z dalszego poznawania fabuły. Otóż właśnie, mimo tego, że rozgryzłam to i owo, nadal byłam ciekawa jak to wszystko się potoczy, jaki będzie finał i pochłanianie poszczególnych rozdziałów było iście satysfakcjonujące.
Ponieważ Iga zbudowała taką atmosferę, ze specyficzną otoczką, że fabuła intrygowała i nie dało się tej książki odłożyć, bo tu wbrew pozorom nie wszystko jest takie jak może się wydawać.
"Odnaleźć przeszłość" to dojrzała historia, napisana z niezwykłą starannoscią, przemyślana i bardzo mi się podoba jak plastyczny jest styl pisania Igi, i że tym razem stworzyła coś w innym klimacie, coś nietuzinkowego, a jednocześnie wciągającego i poruszającego. Nie skłamie też, jeśli napisze, że chętnie jeszcze coś w podobnym stylu przeczytałabym od niej.
Uważam również, że jest to jedna z jej najlepszych książek, obok której nie można przejść obojętnie.

Mam nadzieję, że sięgniecie po najnowszą powieść Igi, i że zrobi nam Was takie samo wrażenie jak na mnie.
Polecam 💜

Informacje dodatkowe o Odnaleźć przeszłość:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-07-03
Dodał/a opinię: czytelniczkazpro

Zobacz opinie o książce Odnaleźć przeszłość

Kup książkę Odnaleźć przeszłość

Szpilki z Wall Street
Iga Daniszewska0
Okładka ksiązki - Szpilki z Wall Street

Biurowy hate-love z niesamowitym humorem i wyjątkowo gburowatym przystojniakiem. Olivia Santos od dwóch lat pracuje dla giełdowego geniusza Dylana Clarka...

I kto tu jest diabłem
Iga Daniszewska 0
Okładka ksiązki - I kto tu jest diabłem

I kto tu jest diabłem? Iga Daniszewska Kolejny fenomenalny romans autorki Szpilek z Wall Street!   Erin Haines pracuje w firmie architektonicznej swojego...