Jadwiga i Antoni musieli przeprowadzić się do małego mieszkania. Bardzo brakuje im ich domu z ogrodem. Tęsknota jest ogromna, ale starają się pokochać nowe miejsce zamieszkania. Pomagają im w tym sąsiedzi, którzy wpadli na genialny pomysł stworzenia ogrodu na dachu bloku. Niestety nie wszystkim spodobał się ten pomysł i ktoś będzie im rzucał kłody pod nogi. Sylwia to bardzo pomocna, młoda dziewczyna, która szuka swojej życiowej drogi i bardzo martwi się stanem zdrowia swojej mamy. Sylwia zaprzyjaźni się z Danielem, który wrócił do kraju po wielu latach pracy zagranicą. Mężczyzna wzbudzi również zainteresowanie u Jowity, która ma problemy w pracy i swoje frustracje wyładowuje na sąsiadach.
„Ogród z widokiem” to książka o tym, jak wspólne działanie i wspólny cel potrafi zjednoczyć ludzi. Autorka w idealny sposób pokazała, że sąsiedzka pomoc jest nieoceniona.
Bardzo polubiłam bohaterów tej książki, z pewnością służą przykładem wzorowych sąsiadów.
Autorka operuje prostym, zrozumiałym językiem.
Fabuła pokazuje jak ważne są relacje międzyludzkie. Bardzo przyjemnie spędziłam czas z tą książką.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-07-13
monikaswiatek
Praca w korporacji uzależniała i teraz cierpiała katusze uwięziona w niewielkim mieszkaniu na drugim piętrze.
Klara lubi swoje życie. Pracuje przy organizowaniu imprez kulturalnych i wynajmuje od lat to samo mieszkanie. Niespodziewanie dowiaduje się, że musi się...
Młode małżeństwo zbiera pieniądze na realizację marzenia: podróż do Ameryki Południowej. Kiedy na początku grudnia okazuje się, że Witek łamie nogę i...
Ogród z widokiem, przykryty bielą, był spełnieniem marzeń mieszkańców o sprawach wielkich, poważnych, ale i tych zupełnie błahych, o przyjaźniach, miłościach i odpoczynku wśród kwiatów.