Okładka książki - On tu rządzi. Mystic#1

On tu rządzi. Mystic#1

„Ton jego głosu niemal za każdym razem działa na moje ciało w bardzo przyjemny, ale zarazem niepokojący sposób. Kiedy mówi, czuję wibracje i gorąco. A teraz… teraz mam wrażenie, że czuję je podwójnie”.

Raven spotyka na przyjęciu przyjaciela swojego ojca, Jamesa Collinsa właściciela znanego magazynu. Od początku mężczyzna zawrócił w głowie dziewczynie, nie jest w stanie go z niej wyrzucić. Na dodatek okazuje się, że ma spędzić staż w jego firmie. O piętnaście lat starszy mężczyzna nie jest dobrym wyborem dla młodej kobiety.

Czyżby? A może to jest odpowiedni kandydat dla niej?

Autorka powraca z historią seksownego Jamesa i studentką Raven z wątkiem BDSM w tle w wielkim stylu. Jak zawsze wszystko dopracowane w najmniejszym szczególe. Od tej książki nie sposób się oderwać, nawet nie przeszło mi przez myśl, aby przerwać czytanie.

Nasz główny bohater od samego początku zawrócił mi w głowie, w końcu to mój książkowy crush. Dojrzały mężczyzna, który wie, czego chce i dąży do tego z całych sił. Jamesa nie da się nie lubić, trzeba go wręcz wielbić. Całe szczęście autorka pozwoliła nam ujrzeć jego myśli i zaserwowała nam rozdziały z jego perspektywy.

„Lubię czuć pełną kontrolę, mieć przewagę i czerpać z niej przyjemność. Lubię widzieć, że kobieta jest bezbronna, skazana tylko i wyłącznie na moją łaskę. Lubię obserwować, jak strach i podniecenie tworzą w jej oczach idealną mieszankę".

Raven jak na swój młody wiek, okazała się dojrzałą kobietą, która zaskakiwała mnie momentami swoimi przemyśleniami i podejmowanymi decyzjami.

Autorka wprowadza nas w świat BDSM w sposób subtelny i delikatny. Nie ma tu żadnego omijania tematu, wszystko jest jasno i zrozumiale opisane. Podobał mi się taki zabieg. Z zaciekawieniem przewracałam kolejne strony, pragnąc więcej.

Sceny erotyczne dodawały rumieńców na policzkach. Nie ma ich przesadnie dużo, a jak już są, to autorka przedstawiła je w taki ciekawy sposób, że dodają całej historii pikanterii. Nie wywołują zniesmaczenia, tylko rozpalają w nas ogień i działają na wyobraźnię.🥵😈🥵

To pierwsza część trylogii „Mystic”, która już teraz wywołuje wiele emocji. Ciekawa jestem, o kim będzie następna część, i czy bohaterowie z pierwszego tomu pojawią się jeszcze. Już nie mogę się doczekać.😍😍

Jeśli moja recenzja Was nie przekonała, to może fragment o Jamesie to zrobi:

„Po chwili jego spojrzenie wraca do mnie. Nienawidzę, kiedy unosi kącik ust. Wtedy wygląda jak wcielenie diabła wysłanego na ziemię, by kusić kobiety do grzechu".😈😈😈

Informacje dodatkowe o On tu rządzi. Mystic#1:

Kup książkę On tu rządzi. Mystic#1

Vincent
Kinga Litkowiec0
Okładka ksiązki - Vincent

Vincent Blakemore miał jeden cel - przejąć władzę. Nic i nikt nie liczy się bardziej. To, co dla reszty rodzeństwa wydawało się właściwe, dla niego było...

On ma władzę. Mystic#2
Kinga Litkowiec0
Okładka ksiązki - On ma władzę. Mystic#2

Czy nienawiść może się przerodzić w bezgraniczną miłość? Zawsze wydawało mi się, że to niemożliwe. Na własnej skórze przekonałam się jednak, że w życiu...