Okładka książki - Opowieść z osiedla

Opowieść z osiedla

Czasem jesteśmy zmuszeni, żeby zamieszkać w wielkim blokowisku. Ma to wiele zalet, ale i ogrom wad. Jednak jedno jest pewne, dla wielu z nas, nie jest to mieszkanie marzeń.

Główny bohater to Wojtek Śmieszek postanowił wynająć mieszkanie w szarym, tętniącym codziennością osiedlu z wielkiej płyty. Zwyczajny facet szukający stabilizacji i spokoju po życiowych zakrętach. To osobowość unikająca konfrontacji, stara się być niewidzialny, aby uniknąć oceny ze strony innych. Wydawałoby się, że blokowisko nadaje się do tego idealnie. Jednak nic bardziej mylnego, tu już od pierwszych dni doświadcza niepokojących zdarzeń. Zastanawia się, czy wariuje, czy ktoś robi żarty. Hałas zza ściany, dziwne spojrzenia sąsiadów i to uczucie, że jest obserwowany. Jednak nie wie, że to początek jego kłopotów.

Zaskakująco wciągający kryminał, który podbije serce miłośników detektywistycznych opowieści. Głowacki w sposób delikatny wprowadza nas w fabułę, na spokojnie buduje napięcie. Świetnie oddana atmosfera wielkiego blokowiska z płyty. Tu każdy myśli, że zna każdego, a tak naprawdę nie wie, co dzieje się za ścianą.

„Opowieść z osiedla” fikcyjna historia, która mogłaby zdarzyć się każdemu. To obraz odzwierciedlający realny współczesny świat, ale podany w łagodny sposób. Opowieść o zmaganiach z trudnościami, jakie czasem zgotuje nam los. Autor przypomina nam, że życie ma dla nas jeszcze wiele niespodzianek, niekoniecznie miłych.

Informacje dodatkowe o Opowieść z osiedla:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-08-29
Dodał/a opinię: Ela-Monia

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Opowieść z osiedla

Kup książkę Opowieść z osiedla

Defekt motyla
Łukasz Głowacki0
Okładka ksiązki - Defekt motyla

Siedemnastoletni Krystian Dąbrowski był zwyczajnym nastolatkiem, dopóki mroczna tajemnica całkowicie nie odmieniła jego życia. Kiedy ojciec zauważa, że...