Okładka książki - Otulina

Otulina

"Otulina" jest pierwszą książką Klaudiusza Szymańczaka, którą miałam okazję poznać.

Intrygujący opis na tylnej okładce sprawił, że z przyjemnością przystąpiłam do czytania.

Sam początek zapowiada misterne utkaną intrygę.

Czworo przyjaciół wyrusza w nocy wprost w serce Puszczy Kampinoskiej by zobaczyć słynną w okolicy nawiedzoną kapliczkę.

Niestety do domu nie dociera jedna z dziewcząt -siedemnastoletnia Hania.

Zaniepokojeni rodzice zgłaszają zaginięcie córki na miejscowym posterunku policji nieświadomi faktu ,że w tym samym czasie grupa funkcjonariuszy odnalazła ciało młodej dziewczyny..

Wkrótce rozpoczyna się dochodzenie do którego prowadzenia zostają przydzieleni komisarz Ewa Orłowska i młodszy posterunkowy Marek Majster.

Na mieszkańców pada blady strach. Czy któreś z nich jest mordercą?

A może każdy spośród bohaterów ma inne sekrety ,które nie powinny ujrzeć światła dziennego?

Przekonajcie się sami.

Muszę przyznać, że akcja tego kryminału bardzo szybko mnie zaciekawiła a gęsta od licznych niedomówień i półprawd atmosfera tylko spotęgowała to wrażenie .

Tu nic nie jest takie jakim wydaje się być na pierwszy rzut oka.

Warto też dodać, że autor zmyślnie prowadzi czytelnika podrzucając mylne tropy i hipotezy co zdecydowanie mi się podobało, podobnie jak wyraziści bohaterowie oraz świetnie ukazana mentalność ludzi należących do niewielkiej, bardzo hermetycznej społeczności.

Nie brakuje tu również istotnych tematów społecznych, a lekki i przyjemny w odbiorze styl Pana Klaudiusza sprawia,że historię czyta się dosłownie w kilka godzin.

Gorąco polecam.

Kup książkę Otulina

Virga
Klaudiusz Szymańczak0
Okładka ksiązki - Virga

Samobójstwo jest permanentnym rozwiązaniem tymczasowych problemów Kolejna część zaskakujących przygód agenta Slade'a i nadkomisarza Laurentowicza...

Nadkomisarz Laurentowicz (#2). Normalne życie
Klaudiusz Szymańczak0
Okładka ksiązki - Nadkomisarz Laurentowicz (#2). Normalne życie

Na działkach w Komorowie odkryto zwłoki - ojca, matki i ich dorosłego syna. Brutalna zbrodnia wstrząsa całą okolicą. Policjanci z pruszkowskiej komendy...