Okładka książki - Palazzo

Palazzo

"Palazzo" to książka, która urzekła i zaintrygowała mnie swoją okładką. Napisała ją Danielle Steel, bestsellerowa autorka powieści obyczajowych.

W zeszłym roku przeczytałam jej powieść "Latające anioły" i byłam nią zachwycona.

"Palazzo" to historia Cosimy Saverio, jej rodzeństwa i ich rodzinnej firmy, która uchodzi za luksusową, lecz ma problemy finansowe. Po śmierci rodziców, to właśnie na jej barkach leży przyszłość firmy i rodzinnej rezydencji.

Cosima jest świetną bizneswoman i dobrą siostrą. Opiekuje się rodzeństwem najlepiej, jak potrafi. Z tego powodu ma mało czasu na życie osobiste.

Pewnego dnia na przyjęciu poznaje Oliviera Bayarda, właściciela francuskiej firmy.

Co wydarzy się dalej? Przeczytajcie.

"Palazzo" to powieść osadzona w pięknych, włoskich sceneriach. Czuć tu przepych, bogactwo i luksus. Bohaterowie modnie się ubierają, chodzą do restauracji, odwiedzają kasyna i obracają dużymi pieniędzmi.

Mnie przeszkadzał odrobinę styl, w którym ta historia została napisana. Miejscami był lekko archaiczny np. w opisie sceny łóżkowej. Zdarzały się niepotrzebne powtórzenia i za dużo było akapitów odnoszących się do działań firmy. Nie przekonały mnie też wątki romantyczne.

"Palazzo" to książka ze sporym potencjałem i z pewnością znajdzie swoich odbiorców.

Cieszę się, że ją przeczytałam, bo na małą chwilę przeniosłam się z deszczowej Polski do ciepłych i pełnych słońca Włoch.

Informacje dodatkowe o Palazzo:

Kup książkę Palazzo

Pegaz
Danielle Steel0
Okładka ksiązki - Pegaz

Nowy bestseller Pierwszej Damy Literatury Obyczajowej. Wojna i miłość, przyjaźń i rodzinne więzi, dramatyczne wybory i odbudowane życie w opowieści łączącej...

W sieci
Danielle Steel0
Okładka ksiązki - W sieci

Kiedy Grace poznaje Charlesa, wydaje się, że dla niej również zaświeciło słońce. Charles niczego od niej nie żąda, pragnie tylko wyleczyć jej rany, poznać...